Τρομερή και ιστορική πρόκριση για τους Κλίπερς. Η ομάδα του Λος Άντζελες επικράτησε 131-119 των Τζαζ στο Staples Center και εξασφάλισαν πρόκριση για τους τελικούς της Δύσης έπειτα από 50 χρόνια, όπου θα αντιμετωπίσει τους Σανς. Σε «τελικό» οδηγείται η «μάχη» ανάμεσα στους Χοκς και τους Σίξερς που πέρασαν με 104-99 από την Ατλάντα.

Με απίθανη ανατροπή σφράγισαν την πρόκριση οι Κλίπερς, οι οποίοι αγωνίστηκαν δίχως τον Λέοναρντ (λόγω χιαστού) στα δύο τελευταία ματς, καθώς επέστρεψαν από το -25 στο οποίο βρέθηκαν στις αρχές της τρίτης περιόδου.

Ο Μαν ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με 39 πόντους (7/10 τρίποντα) σε 36:25, ενώ ο Τζορτζ είχε 28 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε 45 λεπτά, ο Τζάκσον 27 με 10 ασίστ και 16 πόντους ο Μπατούμ. Ο Μπέβερλι είχε 10 και 4 ασίστ, αλλά πέτυχε καθοριστικά τρίποντα στην τελευταία περίοδο.

Τα δωδεκάλεπτα: 31-33, 50-72, 91-94, 131-119
Ο Μίτσελ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 39 πόντους, 9 ασίστ και 9 ριμπάουντ, ο Κλάρκσον είχε 21 και o O’ Nίλ σταμάτησε στους 21 πόντους και τα 10 ριμπάουντ.


Έδειξαν χαρακτήρα οι Σίξερς οι οποίοι πέρασαν με 104-99 από την Ατλάντα, έχοντας 12/29 τρίποντα και οδήγησαν τη σειρά με τους Χοκς σε έβδομο και τελευταίο παιχνίδι, που θα κρίνει το εισιτήριο για τους τελικούς της Ανατολής. Ο Κάρι με 24 πόντους (6/9 τρίποντα) ήταν κορυφαίος για τους νικητές, ενώ άλλους τόσους σημείωσε ο Χάρις, 22 είχε ο Εμπίντ συν 13 ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη, ο Γιανγκ με 34 πόντους και 11 ασίστ ήταν ο κορυφαίος, ο Γκαλινάρι μέτρησε 16 πόντους και ο Χουέρτερ 15 πόντους.

Ο Τρέι Γιανγκ πέτυχε 34 συνολικά και οι 20 από αυτούς ήταν στο πρώτο μέρος, αλλά η προσπάθειά του δεν αποδείχθηκε αρκετή, με την ομάδα του να πληρώνει αρκετά το γεγονός ότι είχε 10/31 τρίποντα.

Τα δωδεκάλεπτα: 29-22, 51-47, 76-80, 99-104

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο Πουλακίδας πήγε να σηκωθεί για… τάπα στον Γουεμπανιαμά και το μετάνιωσε

Ντοκ Ρίβερς: «Αν δεν κάνουμε κάτι καλύτερο με τους Μπακς, ο Αντετοκούνμπο θα κοιτάξει αλλού»

«Κλείδωσε» τα βραβεία ο Γουεμπανιάμα - Αγωνία στους Νάγκετς για τον Γιόκιτς

Ο ΛεΜπρόν «κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας για τους Λέικερς με ιστορική εμφάνιση

Οι Νάγκετς «καθάρισαν» τους Θάντερ – 11η σερί νίκη για το Ντένβερ πριν τα playoffs

Ιστορικό ρεκόρ από Γκριν με 11 τρίποντα στο Μιλγουόκι, κυριαρχία Γουεμπανιάμα στους Σπερς και θετική παρουσία Πουλακίδα

Οι Νικς «κλείδωσαν» την 3η θέση – Οι Χοκς στα playoffs, ιστορικό χαμηλό για Γουίζαρντς

Αποδέσμευσαν τον Τέρι Ροζίερ οι Μαϊάμι Χιτ

Εκνευρίστηκε με μια φίλαθλο ο Λεμπρόν Τζέιμς: «Ηρέμησε και δες το παιχνίδι!»

«Βασιλιάς» ΛεΜπρόν, με 26 πόντους και 11 ασίστ, οδήγησε τους Λέικερς στη νίκη κόντρα στους Γουόριορς