Σε έναν από τους αμφίρροπους ομίλους του Champions League βρίσκεται από χθες η Λίβερπουλ, η οποία μαζί με Παρί Σεν Ζερμέν, Νάπολι και Ερυθρό Αστέρα θα διεκδικήσει μία από τις δύο θέσεις που εξασφαλίζουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν πέταξε και από την χαρά του όταν έμαθε τις αντιπάλους της ομάδας του και δεν το έκρυψε κιόλας: «Για να είμαι 100% ειλικρινής, δεν είναι ο όμιλος που ευχόμουν. Περίμενα έναν δύσκολο όμιλο, τελικά είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο, αλλά έτσι είναι το Champions League», δήλωσε στο Liverpoolfc.com.

Ο Γερμανός τεχνικός χαρακτήρισε την Παρί Σεν Ζερμέν ως μία από τις πιο εντυπωσιακές ομάδες του κόσμου της οποίας στόχος είναι να κατακτήσει το τρόπαιο. Η Νάπολι βρέθηκε στο δρόμο της Λίβερπουλ κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της αλλά όπως υπογράμμισε ο Κλοπ: «Τα μεταξύ μας παιχνίδια που έρχονται, θα είναι μια εντελώς διαφορετική πρόκληση», ενώ τόνισε την έντονη ατμόσφαιρα που επικρατεί τόσο στο γήπεδο των Ιταλών όσο και σε αυτό του Ερυθρού Αστέρα.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ δήλωσε πως αν παίζεις σε αυτό το επίπεδο, δεν γίνεται να παραπονιέσαι για τα δύσκολα που έρχονται στο δρόμο σου: «Το Champions League είναι η μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου, είναι δύσκολη γιατί έτσι είναι. Δεν μπορείς να περιμένεις έναν «εύκολο» γκρουπ. Αν σκέφτεσαι το (πόσο δύσκολο είναι το) γκρουπ, είσαι ήδη έξω. Εμείς δεν το σκεφτόμαστε. Θα παίξουμε τους αγώνες, θα είμαστε ανταγωνιστικοί –αυτό θα πρέπει να διασφαλίσουμε- και αυτό είναι όλο».

Όσο για τον χαμένο περσινό τελικό, ο Κλοπ φαίνεται να τον έχει αφήσει πίσω: «Η περασμένη σεζόν είναι η περασμένη σεζόν. Τώρα θα πρέπει να το ξανακάνουμε όλο από την αρχή. Όλες οι ομάδες θα πρέπει να το ξανακάνουν όλο από την αρχή».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube