Τον τελευταίο αγώνα για τη φάση των ομίλων του Champions League δίνει η Λίβερπουλ στην Αυστρία απέναντι στη Σάλτσμπουργκ (10/12, 19:55), με τους «κόκκινους» να θέλουν τουλάχιστον ισοπαλία για να μην μπλέξουν σε σενάρια πρόκρισης.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιούργκεν Κλοπ θυμήθηκε την εποχή που ο νυν αστέρας της ομάδας του, Σαντιό Μανέ, αγωνιζόταν στη σημερινή αντίπαλό του, Σάλτσμπουργκ, κι εκείνος προπονούσε τη Ντόρτμουντ στη γειτονική Γερμανία. Ο Σενεγαλέζος παίκτης εντυπωσίαζε με τις εμφανίσεις του (31 γκολ σε μια διετία στην Αυστρία), όμως ο τότε κόουτς των Βεστφαλών δεν έκανε την κίνηση για να τον αποκτήσει.

«Ήταν απλά μια λανθασμένη εκτίμηση από πλευράς μου. Νόμιζα εκείνη την εποχή ότι υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση στη Ντόρτμουντ και αυτή η μεταγραφή έπρεπε να είναι σωστή», σχολίασε ο 52χρονος.

Επίσης, όπως παραδέχθηκε, αυτή δεν ήταν η μοναδική περίπτωση παίκτη που από λάθος εκτίμηση δεν απέκτησε στο παρελθόν: «Δεν είναι η μόνη λανθασμένη απόφαση που έκανα, τουλάχιστον αυτή που μπόρεσα να τη διορθώσω μερικά χρόνια αργότερα».

Ο Μανέ τελικά, από τη Σάλτσμουργκ μεταγράφηκε το 2014 στη Σαουθάμπτον, πριν μετακομίσει στη Λίβερπουλ το 2016.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube