Λείπουν πολλά πράγματα από τη Λίβερπουλ για να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή της. Για να ξαναβγάλει τον χαρακτήρα πρωταθλήτριας.

Ψάχνοντας όμως τον άνθρωπο στον οποίο θα βασίσουν την αντεπίθεσή τους, οι «κόκκινοι» δεν θα μπορούσαν να βρουν καταλληλότερο από τον… μετρ των αντεπιθέσεων: Τον Γιούργκεν Κλοπ!

Γιατί ο Γερμανός είναι ούτως ή άλλως άνθρωπος που του αρέσει η κόντρα. Εκεί όμως που ξετρελαίνεται να την εφαρμόζει είναι στο γήπεδο. Κι αυτό δεν το έδειχνε μόνο η εκπληκτική -κατά περιόδους- εικόνα της Ντόρτμουντ, αλλά και οι αριθμοί.

Από τον Αύγουστο του 2009, λοιπόν, μέχρι και τον Μάιο του 2015 που αποχώρησε, οι Βεστφαλοί είχαν σκοράρει τα περισσότερα γκολ στην αντεπίθεση (48 συνολικά) από κάθε άλλη ομάδα της Bundesliga.

Από την περίοδο 2012/13 μέχρι και την τελευταία σεζόν του στη Ντόρτμουντ, εκείνη είχε πετύχει στο πρωτάθλημα 26 γκολ «στην κόντρα», την ώρα που η Λίβερπουλ στο ίδιο διάστημα είχε πετύχει μόλις 12.

Αντίστοιχες επιδόσεις, δε, παρουσίασε και στο Champions League, με την Μπορούσια (επίσης στο διάστημα 2012-2015) να ‘χει σκοράρει τα περισσότερα γκολ από αντεπίθεση στη διοργάνωση (7 συνολικά).

Κουβαλώντας μαζί του λοιπόν και τέτοια ρεκόρ -εκτός των αναμφισβήτητων προσόντων του- οι φίλοι της Λίβερπουλ μπορούν να αισιοδοξούν ότι θα χορεύει κάπως έτσι τις αντίπαλες άμυνες…



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube