Μετά από την κατάκτηση της Πρέρμιερ Λίγκ την σεζόν 2014-2015, η Τσέλσι ξάφνιασε αρνητικά τους απανταχού οπαδούς της όταν πέρυσι έκανε μία πολύ άσχημη σεζόν τερματίζοντας στην 10η θέση.
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους, σύμφωνα με τον Κόντε για τους οποίους η Τσέλσι ηττήθηκε χθες από την Λίβερπουλ (1-2). Οι «μπλε» ενώ ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα, έχουν μόλις ένα βαθμό στα τελευταία δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος.
«Δεν ξέρω αν είναι ακόμα επηρεασμένοι από την περσινή σεζόν, αλλά όταν τερματίζεις στην 10η θέση κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι φυσικό. Δεν είναι τόσο απλό. Όταν τερματίζεις 10ος σημαίνει πως πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να βελτιωθείς και να μην κάνεις τα ίδια. Θα πρέπει να αισθανόμαστε αυτόν τον κίνδυνο σε κάθε δευτερόλεπτο του παιχνιδιού», είπε σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Ιταλός τεχνικός.
«Πιστεύω πως αυτή τη σεζόν, ο προπονητής, οι παίκτες και όλοι όσοι δουλεύουν για την ομάδα θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», συμπλήρωσε ο Κόντε.
Πάντως το πρόγραμμα για τους Λονδρέζους μόνο εύκολο δεν είναι αφού στην επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν την Άρσεναλ εκτός έδρας στο Emirates, στο κλασικό ντέρμπι του Λονδίνου.
Επιμέλεια: Γιώργος Γιαννούλης