Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με το νόμο είναι δικαίωμα του πολίτη να αμύνεται όταν δέχεται επίθεση.

«Το λέει κι ο ποινικός κώδικας στο άρθρο 22, ότι αποτελεί νόμιμο δικαίωμα του κάθε πολίτη να αμύνεται όταν δέχεται επίθεση», ξεκαθάρισε ο κ. Κοντονής και συμπλήρωσε ότι στο άρθρο 23 ορίζεται και τι συνιστά υπέρβαση του δικαιώματος της αυτοάμυνας, αλλά η δικαιοσύνη μπορεί να σταθμίσει την ψυχική κατάσταση κάτω από την οποία έγινε η υπέρβαση και να αθωώσει τον πολίτη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε όμως να χαρακτηρίσει ως απαράδεκτη την προσέγγιση ότι με τις δηλώσεις του αυτές τις οποίες έκανε και την Δευτέρα στη Βουλή, «αδειάζει» τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, με αφορμή παλιότερες δηλώσεις του για την αυτοάμυνα.

Όπως είπε ο κ. Κοντονής, οι δηλώσεις του κ. Τόσκα ήταν σωστές και είναι απαράδεκτο να προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι υπάρχει κόντρα ανάμεσα τους.

Πάντως ο κ. Κοντονής επανήλθε με δυο παραδείγματα. Αρχικά αναφέρθηκε στην υπόθεση του 88χρονου συνταξιούχου στη Γλυφάδα που πυροβόλησε κατά των επίδοξων ληστών του και είπε ότι του προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι μεταφέρθηκε με χειροπέδες στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Στη συνέχεια και προκειμένου να ισχυροποιήσει την αρχική του δήλωση για το δικαίωμα του πολίτη στην αυτοάμυνα, αναφέρθηκε και στην περίπτωση της δολοφονίας του επιχειρηματία στην Κηφισιά, λέγοντας πως αν είχε όπλο και αμυνόταν πυροβολώντας τους ληστές του θα ήταν απολύτως νόμιμος.



Πηγή: Photothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»