Σίγουρος πως εκτέλεσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καθήκοντά του ως Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στο ΙΟΝΙΑΝ ΤV, τόνισε πως Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με ενέργειές το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να «παγιδεύει» το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Παράλληλα χαρακτήρισε θετική την προσπάθεια, το διάστημα που ήταν σε εξέλιξη οι επαφές με τα κλιμάκια της UEFA, αφού απεφεύχθη το Grexit.

Τέλος, μίλησε με πολύ καλά λόγια για την δουλειά που γίνεται στην ΕΟΚ, όπου διακρίνεται τόσο η Εθνική όσο και οι ελληνικοί σύλλογοι στο εξωτερικό.



Αναλυτικά:

Για μπάσκετ:
«Θεωρώ πως υπάρχει ενα νοικοκύρεμα σοβαρό στην ομοσπονδία του μπάσκετ. Υπάρχει ένας προγραμματισμός ανάπτυξης του αθλήματος,
Έρχονται οι επιτυχίες και από την εθνική ομάδα και από τους συλλόγους. Δίνουν εξετάσεις στο εξωτερικό. Είχαμε πρόσφατα μια μεγάλη επιτυχία των Εφήβων και καταλαβαίνεται πως το μπάσκετ έχει μια συνέχεια επιτυχιών.

Είναι καλύτερα δομημένο. Υπάρχει μια ομοσπονδία που ασχολείται σοβαρά με το άθλημα και όχι με άλλα ζητήματα, όπως γίνεται δυστυχώς στο ποδόσφαιρο.Δεν υπάρχει το κλίμα της αντιδικίας και των εκατέρωθεν ανακοινώσεων.

Τα περιστατικά βίας έχουν περιοριστεί και αυτό είναι απολύτως θετικό για τη συμμετοχή νέω παιδιών στο άθλημα. Ολες αυτές οι επιτυχίες από την περίφημη ομάδα της δεκαετίας του 80 με Γκάλη, Γιαννάκη αλλά και τον Αρη και τον ΠΑΟΚ. Μετά ήρθαν οι επιτυχίες της Εθνικής Ελλάδος., Εχω μια εξαιρετική σχέση με την νυν Εθνική ομάδα του μπάσκετ και περιμένω να προχωρήσουν λίγο περισσότερο για να μιλήσω με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον προπονητή και τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας».

Για τα αν έκανε τα ίδια αν αναλάμβανε τώρα το Υφυπουργείο Αθλητισμού:

«Θα έκανα τα ίδια με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Δυστυχώς, έχει μια στάση τις τελευταίες μέρες η διοίκηση της ΕΠΟ να παγιδευτεί ο νόμος για την πάταξη της βίας και για την τοποθέτηση αθλητικών εν ενεργεία τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα.
Να ξέρουν ότι η διακοπή λόγω των εκλογών δεν θα αναστρέψει την πορεία των πραγμάτων. Η προσπάθεια εξυγίανσης θα είναι διαρκής. Στην Ελλάδα με την αριστερά θα πρέπει να εναρμονιστούν με τον νόμο. Οι υπουργοί της αριστεράς ούτε φοβούνται ούτε χρηματίζονται. Αυτά που ξέρουν να τα ξεχάσουν».


Για το grexit στο ποδόσφαιρο:

«Κάναμε οτι ήταν δυνατόν για να μην υπάρχουν απώλειες. Το πετύχαμε. Ήταν απόλυτα θετική προσπάθεια με θετικά αποτελέσματα».


Για τους τακτικούς δικαστές:

«Αν θα αλλάξει κάτι θα είναι στην εμπέδωση της κατεύθυνσης του. Με νομοθετικές πρωτοβουλίες και αυτό θα συζητηθεί στην επόμενη κυβέρνηση ανεξάρτητα τον Υπουργό Αθλητισμού».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σαββόπουλος: «Πρέπει να σηκώσει κεφάλι ο Άρης-Πιθανό σχήμα χωρίς Μορόν»

Τσανάκας: «Με φόρα από την Αστάνα ο Ολυμπιακός, η εκτίμηση για Ελ Κααμπί και την παραμονή του»

Παγκάκης: «Πολύ σημαντικό το ματς με τον Βόλο-Οι επιλογές Μπενίτεθ για 11άδα»

Κετσετζόγλου: «Πολύ δύσκολο το ματς με Παναιτωλικό για την ΑΕΚ-Η πιθανή 11άδα»

Τσιφτσής: «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στη Βουλγαρία – Πάμε αποφασισμένοι για τη νίκη στο Περιστέρι»

Λαφόν: «Πάνω απ’ όλα η νίκη με τον Βόλο – Δύσκολο να αφήνω την ομάδα για το Κόπα Άφρικα»

Κωνσταντινίδης: «Οι βαθμοί που χάνονται τώρα, δύσκολα αναπληρώνονται»

Stoiximan Super League: Τα μεγάλα ραντεβού σε Αγρίνιο, Περιστέρι, Λεωφόρο και Θεσσαλονίκη

Παναθηναϊκός-Βόλος: Το «τριφύλλι» ψάχνει αντίδραση και… εκδίκηση κόντρα στους επικίνδυνους Θεσσαλούς

Άρης-Ολυμπιακός: Ζόρικη εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη για τους πρωτοπόρους