Με… «κιτρινόμαυρο» ντέρμπι θα συνεχίσουν τις υποχρεώσεις τους στη Volleyleague ΑΕΚ και Άρης, στην αναμέτρηση της δέκατης αγωνιστικής που θα γίνει στο κλειστό της Μίκρας.
Πρόκειται για ένα ματς μεγάλης βαθμολογικής σημασίας, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Οι Θεσσαλονικείς περνούν την καλύτερή τους φετινή φάση, καθώς μετά την έλευση του Σπύρου Φίνου ήρθαν δύο σερί νίκες με Παναχαϊκή και Παμβοχαϊκό και «ανέπνευσαν» βαθμολογικά.
Μάλιστα, ανανεώθηκαν με την έλευση του Κουβανού Ρολάντο Ντεσπέιν. Η μεταγραφή τόνισε το ηθικό της ομάδας, όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα τυπικά της μεταγραφής του, με αποτέλεσμα να θεωρείται αμφίβολη.
Ο τεχνικός του Άρη μίλησε για την παρουσία του Ντεσπέιν στην ομάδα, τονίζοντας πως περιμένει να γίνει καλό ματς.
«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ με ή χωρίς τον Ντεσπέιν. Και να βγει δελτίο στον Ντεσπέιν δεν ξέρω αν θα ξεκινήσει βασικός διότι η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και το απέδειξε στα δύο τελευταία ματς. Ο κόσμος του Άρη έχει καταλάβει πως κάτι έχει αλλάξει, βλέπει την προσπάθεια μας και θα τον φέρουμε πάλι στο γήπεδο. Είδα την ΑΕΚ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Μπορεί να πιέστηκε αλλά είναι πολύ καλή ομάδα και μπορεί να πάρει αποτέλεσμα και μακριά από την έδρα της. Θα γίνει πολύ καλό ματς».
«Δεν ξέρουμε πως θα αγωνιστεί ο Άρης»
Όσον αφορά την ΑΕΚ, προέρχεται απ’ την ήττα με 3-1 κόντρα στον Ολυμπιακό και θέλει να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα.
Μάλιστα, η παρουσία του Γιόρντι Γκενς -ο οποίος τα βρήκε με τη διοίκηση της ομάδας και υπολογίζεται για το ερχόμενο παιχνίδι- προσθέτει… ψυχολογία στο συγκρότημα του Γιώργου Κλαρούδα.
Ο τεχνικός της «Ένωσης» μίλησε για το ερχόμενο παιχνίδι, τονίζοντας πως: «Το ματς είναι δύσκολο και γίνεται δυσκολότερο από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε τι αγωνιστικό πρόσωπο θα παρουσιάσει ο Άρης. Ο αντίπαλός μας έχει καλή ψυχολογία μετά την εκτός έδρας νίκη του την προηγούμενη αγωνιστική επί του Παμβοχαϊκού και τις κινήσεις ενίσχυσης που έκανε μέσα στην εβδομάδα.
Δεν ξέρουμε αν θα αγωνιστεί ο Ντεσπέιν. Η αξία του είναι γνωστή. Πρόκειται για πολύ καλό παίκτη που αγωνίζεται σε μια σημαντική θέση (ακραίος) και ο οποίος είναι σε θέση να ανεβάσει το επίπεδο μιας ομάδας. Εμείς παρά τα προβλήματά μας θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε το ματς και να πάρουμε τη νίκη που θα μας επιτρέψει να καλύψουμε το έδαφος που χάσαμε από την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».
Δέκα χρόνια έχει να νικήσει η ΑΕΚ
Από τη σεζόν 2009-10 έχουν να παίξουν Άρης - ΑΕΚ στην Volleyleague. Ο Άρης και η ΑΕΚ σε 16 αγώνες που έχουν δώσει μετρούν από 8 νίκες ενώ η ΑΕΚ έχει να νικήσει στη Θεσσαλονίκη εδώ και 10 χρόνια. Η τελευταία νίκη ήταν στις 24 Ιανουαρίου 2004 όταν είχε νικήσει με 3-1!
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013
Μίκρας 21.00: Άρης - ΑΕΚ
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Αβραμίδης, Παρατηρητής: Λαδάς, Επόπτες: Στεργιόπουλος Χρ., Μαυρίδης, Γραμματεία: Καρακούλια