Σε ένα ματς που στη μεγαλύτερη εξέλιξή του ήταν θρίλερ, ο Ολυμπιακός ξέσπασε στην τελευταία περίοδο και με 69-59 επιβλήθηκε του Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, στην 17η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Με κορυφαίες τις Έιβερι και Χάμπτον -αλλά και την Άνταμς να συνδράμει καταλυτικά- οι «πράσινες» ήταν ανταγωνιστικές και εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των ερυθρόλευκων, όμως στην τελευταία περίοδο Τζόνσον και Κάιζερ ήταν ασταμάτητες και οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο μεγάλο διπλό.



Οι φιλοξενούμενες μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν με 13-8 στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με τρία σερί τρίποντα και ένα σερί 11-0 για το 19-13 και παρά την αντεπίθεση του Ολυμπιακού για το 24-23, ένα τρομερό τρίποντο της Άνταμς οδήγησε τις «πράσινες» με προβάδισμα (31-30) στο ημίχρονο.



Πραγματικό ντέρμπι έγινε στην τρίτη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να «κλείνει» με μικρό προβάδισμα, ενώ μετά το 53-53 εκμεταλλεύτηκε τη νεκρή περίοδο του Παναθηναϊκού με σερί 9-0 και με σταθερότητα στο παιχνίδι –κυρίως από τις Αμερικανές- έφτασε στο τελικό 59-69.



Τα δεκάλεπτα: 8-13, 31-30, 47-49, 59-69

Παναθηναϊκός: Κασδαγλή, Μούλη 7, Στούπα, Άνταμς 13 (2) , Καλαμπάκου 3 (1), Πράπα, Σλούκα 2, Διέλα, Έιβερι 18 (4), Σαπαλίδου, Εζέτζα, Χάμπτον 16.

Ολυμπιακός: Γκότζη, Σταματή 5 (1), Δημητράκου 1, Χατζηνικολάου 8, Κάιζερ 22, Μάλτση, Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα, Τζόνσον 25 (1), Κοσμά, Καλτσίδου 8, Φουράκη.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

ΠΑΟΚ-Κρόνος Αγίου Δημητρίου 66-58
Πανιώνιος-Νίκη Λευκάδας 55-65
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 59-69
Παναθλητικός-Δάφνη Αγίου Δημητρίου 50-61
Πρωτέας Β.-Αθηναϊκός 62-65
Τερψιθέα-Αρης (8/3)

Η επόμενη αγωνιστική (18η, 11-12/3)
Νίκη Λευκάδας-ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός-Πανιώνιος
Δάφνη Αγ.Δημ.-Παναθηναϊκός
Αρης-Πρωτέας Βούλας
Κρόνος-Τερψιθέα
Αθηναϊκός-Παναθλητικός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σάκοτα: «Θέλουμε να έχουμε περισσότερους παίκτες στις προπονήσεις και καλύτερους παίκτες στο παιχνίδι»

Βελτιώθηκε, δεν νίκησε, αλλά κέρδισε τον Νόλεϊ η ΑΕΚ στην ισοπαλία με τη Σπαρτάκ

«Σωστό διάβασμα, καλή άμυνα, κομβικοί Τζόσεφ και Εμπάι»: Το σχόλιο Κεφαλά για τον Ολυμπιακό

Μπαρτζώκας: «Θα ήθελα ακόμα 20 ημέρες προετοιμασίας» - Τι δήλωσε για τους τραυματίες

Ντόντα Χολ: «Θα χρειαστούμε χρόνο, πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο στην άμυνα»

Τα highlights από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Έλαμψαν Γουόρντ και Εντιάι στη δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι και τώρα τα… επίσημα!

Χωρίς Μπάρτλεϊ η ΑΕΚ κόντρα στη Σουμπότιτσα

Αποχώρησε με πρόβλημα ο Μιλουτίνοφ στην πρώτη περίοδο στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι

Σπανούλης: «Θέλουμε αρκετή βελτίωση στην επικοινωνία - Βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο για την εποχή»