Την πρώτη της εντός έδρας απώλεια βαθμών υπέστη η Σέλτικ, που έμεινε στο 0-0 με την Αμπερντίν, για την 29η αγωνιστική της σκοτσέζικης Premier League, χάνοντας την ευκαιρία να πάει στο +10 από τη δεύτερη Ρέιντζερς.

Οι Κρίστοφερ Άγιερ και Ότζον Έντουαρντ έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες για τους Κέλτες, που δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στον Νιλ Λένον τη νίκη στην επιστροφή του στο «Πάρκχεντ». Με τους Ντομ Μπολ και Κόνορ ΜακΛέναν να σπαταλούν τις σημαντικότερες φάσεις από πλευράς φιλοξενούμενων.

Το 0-0 σήμανε και την πρώτη ισοπαλία χωρίς γκολ ανάμεσα στις δύο ομάδες από το 1994, ενώ διατήρησε τη μεταξύ τους διαφορά των 16 πόντων, παρότι έπαιζε ο πρώτος με τον τρίτο.

Με μια… επιβλητική εμφάνιση στο πρώτο 45λεπτο, η Μάδεργουελ καθάρισε εύκολα με 3-0 την Χάμιλτον και πέτυχε την τέταρτη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από τον Μάρτη του 2014! Ουσιαστικά, δεν τέθηκε ποτέ θέμα νίκης για τους γηπεδούχους, με τον Ντέιβιντ Τέρνμπουλ να σκοράρει δις μέχρι το 11ο λεπτό και τον Τζέικ Χάστι να συνεισφέρει ένα ακόμα τέρμα, ενώ χάθηκαν κι άλλες ευκαιρίες για να διευρυνθεί η έκταση του σκορ.

Η Σεντ Τζόνστον προηγήθηκε νωρίς, αλλά τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από την Λίβινγκστον, που ήταν και η έβδομη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Με τον Κρεγκ Χάλκετ να ισοφαρίζει πριν την ανάπαυλα και τον Κρεγκ Σιμπαλντ να… τουμπάρει το ματς με την επανέναρξη, προτού ο Σκοτ Πίτμαν σκοράρει στις καθυστερήσεις για το τελικό 3-1.

Η Χαρτς έπιασε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα την Κιλμάρνοκ -που έχει ματς λιγότερο-μετά τη νίκη της επί της προτελευταίας Νταντί με 1-0. Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Σον Κλερ σκόραρε και έδωσε στην ομάδα του το πρώτο της «τρίποντο» στα πέντε τελευταία ματς στην Σκωτία, καθώς οι Τζέιμς Χόρσφελντ, Κένι Μίλερ και Τζον Ο’ Σάλιβαν δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν για τους γηπεδούχους.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής
Παρασκευή (08/03)
Χιμπέρνιαν-Ρέιντζερς 1-1
(76’ Καμπερι – 43’ Καντεϊας)

Σάββατο (09/03)
Σέλτικ-Αμπερντίν 0-0

Νταντί-Χαρτς 0-1
(14’ Κλερ)

Λίβινγκστον-Σεντ Τζόνστον 3-1
(38’ Χάλκετ, 46’ Σιμπαλντ, 90’ Πίτμαν – 14’ Σόνεσι)

Μάδεργουελ-Χάμιλτον 3-0
(3’, 11’ πεν. Τέρνμπουλ, 37’ Χάστι)

Δευτέρα (11/03)
Σεντ Μίρεν-Κιλμάρνοκ

Η επόμενη (30η) αγωνιστική
Σάββατο (16/03)
Αμπερντίν-Λίβινγκστον

Χάμιλτον-Χαρτς

Χιμπέρνιαν-Μάδεργουελ

Ρέιντζερς-Κιλμάρνοκ

Σεντ Τζόνστον-Σεντ Μίρεν

Κυριακή (17/03)
Νταντί-Σέλτικ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube