Η Μίντλεσμπρο τα έκανε «μαντάρα» (έμεινε στο 2-2 με την αδιάφορη Μπέρμιγχαμ). Η Μπράιτον το ίδιο (1-1 με την Ντέρμπι). Και κάπως έτσι η Μπέρνλι δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Επικράτησε 1-0 της ΚΠΡ για την προτελευταία αγωνιστική της Championship και επέστρεψε και επίσημα στην Πρέμιερ Λιγκ, ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό της.



«Μεθυσμένη» πολιτεία η πόλη, με όλο τον κόσμο να «μπουκάρει» στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και να πανηγυρίζει την άνοδο στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου, για τρίτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

«Χρυσός» σκόρερ του αγώνα με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Βόουκς, με γυριστή κεφαλιά. Που πέραν του προβιβασμού, υπέγραψε και τα… πολλά εκατομμύρια που θα μπουν στα ταμεία της ομάδας!



Μπορεί λοιπόν η Μπέρνλι να «καπάρωσε» το ένα απευθείας εισιτήριο (με 90 βαθμούς), ωστόσο για το άλλο που οδηγεί εξίσου στην Πρέμιερ Λιγκ θα γίνει πανικός! Κι αυτό γιατί Μίντλεσμπρο και Μπράιτον ισοβαθμούν στους 88 βαθμούς και στην τελευταία «στροφή» του πρωταθλήματος παίζουν μεταξύ τους, στην έδρα της πρώτης. Και το... καλό για την ομάδα του Ντίμι Κωνσταντόπουλου (την Μπόρο) είναι πως βολεύεται και με ισοπαλία, καθώς υπερτερεί σε ισοβαθμία!

Υπενθυμίζεται πως ο τρίτος που θ' ανέβει, θα προκύψει μέσω πλέι οφ. Εκεί όπου θα συμμετάσχουν οι Χαλ, Ντέρμπι, Σέφιλντ Γουένσντεϊ και ο... πικραμένος του «τελικού» Μίντλεσμπρο-Μπράιτον.

Δείτε το γκολ ανόδου της Μπέρνλι

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube