Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανετράπη σκοπίμως από διακινητές μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή των Κομορών, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Το γραφείο του ΔΟΜ στις Κομόρες «πληροφορήθηκε με θλίψη τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων μετά την εσκεμμένη ανατροπή του σκάφους τους από διακινητές στα ανοικτά των Κομορών, μεταξύ των νήσων Ανζουάν και Μαγιότ, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Στο σκάφος επέβαιναν περίπου 30 άνθρωποι – μεταξύ των οποίων, επτά γυναίκες, δύο νήπια (ηλικίας 2 και 6 ετών) και δύο βρέφη –, σύμφωνα με μαρτυρίες πέντε επιζώντων που διασώθηκαν από ψαράδες το πρωί του Σαββάτου.

Άλλα δύο θανατηφόρα ναυάγια έχουν σημειωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες στην ίδια περιοχή. Τον Σεπτέμβριο, 12 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην προσπάθειά τους να φθάσουν με σκάφος από την Ανζουάν στη Μαγιότ. Ένα μήνα νωρίτερα, τον Αύγουστο, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ανατροπής σκάφους.

Οι Κομόρες, νησιωτικό σύμπλεγμα κοντά στις ανατολικές ακτές της Αφρικής, ανεξαρτητοποιήθηκαν το 1975 με εξαίρεση τη Μαγιότ η οποία αποφάσισε να παραμείνει υπό γαλλική κυριαρχία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κεφαλονιά: Πιθανή διεύρυνση των εμπλεκομένων στην υπόθεση της 19χρονης

Ανήλικος ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 16χρονη

Σύλληψη ατόμου για εμπλοκή σε επεισόδιο πυροβολισμών έξω από κατάστημα εστίασης στον Άγιο Δημήτριο

Λιοσίων: Συνελήφθη ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε τη 16χρονη

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στην πανεπιστημιούπολη της Aΐόβα - Αρκετοί τραυματίες

Κεφαλονιά: Συγκέντρωση και πορεία κατά των ναρκωτικών στο Αργοστόλι

Πακιστανικές πηγές: «Νέες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν εντός της εβδομάδας» - Παραμένει κλειστό το Ορμούζ

Δικηγόρος οικογένειας 19χρονης: «Θα εμπλακούν κι άλλα πρόσωπα» – «Ήταν όλοι οι γιατροί στη θέση τους»

Παράσυρση 16χρονης στη Λιοσίων: Τρεις συλλήψεις, αναζητείται ο οδηγός - Η ΕΛΑΣ έχει τις πινακίδες

Τραγωδία στο Ακταίο: Σπίτι έπιασε φωτιά και μέσα βρέθηκε νεκρός άνδρας που είχε δίπλα του όπλο