Ο Μπαρτ Σένκεφελντ ανανέωσε το συμβόλαιό του, όπως… έπρεπε να συμβεί, και ήρθε να προσθέσει το όνομά του δίπλα σε εκείνα των συμπαικτών του που θα συνεχίσουν και τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Το έπρεπε έχει να κάνει με την παρουσία του Ολλανδού αμυντικού τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και στα -εξίσου σημαντικά για την «κοινωνία» μιας ομάδας- αποδυτήρια από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα…

Και μπορεί ο Σένκεφελντ φέτος να μην είναι αυτός που μας «συστήθηκε» πέρυσι, ωστόσο αφενός… πολλοί ακόμα «πράσινοι» είναι κατώτεροι από το αναμενόμενο ως τώρα, αφετέρου αυτό δεν «ακυρώνει» πως η παραμονή του στο ρόστερ ήταν εκ των ουκ άνευ!

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Από την στιγμή, λοιπόν, που το… ποδοσφαιρικά σωστό έγινε ο Παναθηναϊκός έχει πλέον όλους τους λεγόμενους «παίκτες κορμού» εξασφαλισμένους.

Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Κουρμπέλης, Διούδης, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης και Μακέντα που προηγήθηκαν χρονικά σε επίπεδο ανανεώσεων του «Σένκε» συν τους… νεοφερμένους Αϊτόρ, Βέλεθ, Σαβιέρ, Βιγιαφάνιες, Σάντσες, Χουάνκαρ και Μαουρίσιο, αλλά και τους «περσινούς» Αγιούμπ-Καρλίτος, με την σειρά που αυτοί αποκτήθηκαν, αποτελούν την «μαγιά» που καλείται να… πλάσει ο Λάζο Μπόλονι για να υπάρξει ένα πιο… εύπεπτο αποτέλεσμα για τους φίλους της ομάδας!

Φυσικά, ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει ότι, έτσι όπως τα… έκανε το «τριφύλλι» ως τώρα, δυσκόλεψε αφάνταστα το έργο του προπονητή του. Τα έχουμε ξαναγράψει αυτά, μια ματιά στην βαθμολογία χρειάζεται και… πάμε παρακάτω.

Από την άλλη, παλιά «καραβάνα» ο Μπόλονι, δεν πρόκειται να… πέσει αμαχητί παρά τα πολλά και δύσκολα προβλήματα που έχει να λύσει. Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε φυσικής κατάστασης αλλά και ψυχολογίας.

Ήδη, από την πρώτη κιόλας ημέρα που μπόρεσε να κάνει «κανονικές» προπονήσεις εκτός αγωνιστικού προγράμματος, έστω και με τους εναπομείναντες λόγω εθνικών ομάδων και τραυματισμών, ο Ρουμάνος τεχνικός… ψάχνεται.

Μια πρώτη διαφοροποίηση, την οποία -εγκαίρως- είχαμε καταγράψει, όπως βέβαια και σχεδόν… όλοι όσοι παρακολουθούσαν τον Παναθηναϊκό αφορά στον σχηματισμό του και το «καταραμένο» 4-3-3 του Ντάνι Πογιάτος.

Ο Μπόλονι το γύρισε σε 4-4-1-1 για να χωρέσουν μαζί Καρλίτος και Μακέντα, σίγουρα δεν του βγήκε στον βαθμό έστω που θα περίμεναν όλοι, οπότε τώρα φαίνεται να εξετάζει κι άλλη τακτική προσέγγιση…

Με την ομάδα του να παίζει 4-2-3-1 τόσο στο προχθεσινό φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης όσο και στο σημερινό οικογενειακό «διπλό». Άμεσα, χωρίς περιστροφές και πολύ σκέψη!

Το αν αυτό θα είναι το σύστημα με το οποίο θα παραταχθεί ο ΠΑΟ στο εκτός έδρας ντέρμπι του προσεχούς Σαββάτου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, δεν το ξέρουμε ακόμα.

Αυτό που ξέρουμε καλά -και, αναμφίβολα, ακόμα καλύτερα από εμάς ο Μπόλονι- είναι ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει μια αγωνιστική ταυτότητα. Όσο και αν αυτό είναι… κουίζ για δυνατούς λύτες, ο 67χρονος κόουτς καλείται να το «λύσει» άμεσα.

Μόνο έτσι θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να μην «υποθηκεύσει» εκτός από τη φετινή χρονιά, που ήδη έχει αρχίσει να… χλωμιάζει επικίνδυνα από νωρίς, ακόμα και την επόμενη συνεχίζοντας να «ψάχνεται», να πονοκεφαλιάζει τον κόσμο του και να χάνει στόχους!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο χειρότερος Παναθηναϊκός την... χειρότερη στιγμή, αλλά το πρωτάθλημα δεν χάθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια…

Γκολ και θέαμα στη Λαμία από τον «σίφουνα» Παναθηναϊκό με… σφραγίδα ελληνική!

Μια ακόμα ραψωδία του Μπερνάρ, μια ακόμα ανατροπή του Παναθηναϊκού και… συνεχίζουν ακάθεκτοι!

Έβγαλε ξανά χαρακτήρα, νίκησε Άρη και… Στάβρεφ και έδειξε ότι θα το πάει μέχρι τέλους ο Παναθηναϊκός!

Ο Ιωαννίδης φώτισε τον… δρόμο της ανατροπής και ο Παναθηναϊκός φώναξε δυνατά ότι είναι εδώ!

Έτσι όπως τα έκανε, θα ανέβει τον… Γολγοθά του ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο Φάληρο τον πρώτο «τελικό» και τον κέρδισε με… τρόπο εμφατικό!

Ο ιδανικός αυτόχειρας, ξανά, Παναθηναϊκός και το χέρι που… βγάζει μάτι!

Οδηγός για τα… προσεχώς η εμφάνιση του Παναθηναϊκού!

Τα… επαναλαμβανόμενα αυτογκόλ του Παναθηναϊκού που πρέπει να σταματήσουν και ο «οδηγός» των ντέρμπι