Οι οπαδοί του Ατρομήτου - ή μερίδα αυτών - τοποθετήθηκαν μέσω ανάρτησης πανό στο πρόσφατο ματς με την Ξάνθη για το φαινόμενο των άδειων εξεδρών. Δεν είναι εύκολο να πεις αν έχουν δίκιο ή άδικο. Τζόγος, παράγοντες, τηλεόραση και αστυνομία από τη μία μεριά, οργανωμένοι οπαδοί από την άλλη. Προφανές το μήνυμα αλλά... ημιτελές.

Ακόμα και αν συμφωνήσεις ότι κρύβεται μέρος της αλήθειας στην τοποθέτηση αυτή δεν μπορείς να μην "κατηγορήσεις" για τις άδειες εξέδρες και το προϊόν που οι ίδιες οι ομάδες προσφέρουν.

Για να το πούμε και ανάποδα: πόσοι θα έσπευδαν να γεμίσουν το γήπεδο του Λεβαδειακού αν η Nova αποφάσιζε να μη μεταδώσει τρία συνεχή ματς των Βοιωτών; Πόσοι θα πήγαιναν - σε αντίστοιχη κατάσταση - στο Παγκρήτιο για τον Εργοτέλη ή στο ΔΑΚ Κομοτηνής για τον Πανθρακικό και το Πανθεσσαλικό για τη Νίκη Βόλου;

Είναι και τι "πουλάς", λοιπόν αυτό που φέρνει ή διώχνει τον κόσμο από το γήπεδο. Και πώς το "πουλάς"...

Αφορμή γι' αυτή την (εισαγωγική) σκέψη όσα μεταφέρθηκαν μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης της Nova από το κλειστό της Ήλιδας. Ο Κόροιβος, νεοφώτιστος στην κορυφαία κατηγορία, υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό. Και το έκανε σε σκηνικό απόλυτα εορταστικό. Γεμάτο γήπεδο, πανέμορφη ατμόσφαιρα, εικόνα - επιχείρημα για όσα γράφτηκαν παραπάνω. Και αυτό το ματς μπορούσε κάποιος να το δει από τον καναπέ του αλλά... Αφενός το μπασκετικό προϊόν είναι πολύ υψηλότερο του αντίστοιχου που προσφέρουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες παρά τη χαώδη μεταξύ τους οικονομική διαφορά, αφετέρου ο κόσμος ξέρει να ανταμοίβει τις ομάδες που θέλουν να προσφέρουν κάτι στον πελάτη - οπαδό!

Δεν είναι μόνο οι πανηγυριτζήδες. Αυτοί που πάνε στο γήπεδο μόνο για να νικήσουν και αν δεν το καταφέρουν μανουριάζουν. Υπάρχουν κι εκείνοι που αντιμετωπίζουν την εκάστοτε αθλητική αναμέτρηση σαν παράσταση. Θέλουν να δουν, να θαυμάσουν, να αγχωθούν ενδεχομένως, να ξεσκάσουν, να ξεχαστούν. Γι' αυτό και θέλουν "Κόροιβους", γι' αυτό και με την παρουσία τους στις εξέδρες επιβραβεύουν ομάδες σαν τον Κόροιβο.

Είναι κουβέντα που έχει γίνει και στο παρελθόν με άλλα λαμπρά αντίστοιχα παραδείγματα. Οπως αυτό του περυσινού ΚΑΟΔ ή του Ρεθύμνου, του Κολοσσού, του Απόλλωνα Πάτρας, των Τρικάλων και του Ικάρου όταν μετακόμισε στη Χαλκίδα. Και όχι μόνο στο μπάσκετ... Δείτε πώς κρατά τον κόσμο του ο Φοίνικας και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο βόλεϊ, ο Διομήδης στο χάντμπολ. Και μετά σκεφτείτε ξανά τι φταίει για τους τριψήφιους αριθμούς εισιτηρίων στα ματς της Σούπερ Λίγκας.

Βεβαίως ο Κόροιβος αποδείχθηκε λαμπερός και εντός του αγωνιστικού χώρου. Και αυτό μετράει φυσικά. Μόλις ξεπέρασε το τρέμουλο από το αντάμωμα με τον νταμπλούχο Παναθηναϊκό έβγαλε στο παρκέ ένα σχέδιο άκρως μπασκετικό που στρίμωξε για τα καλά την ομάδα του Ιβάνοβιτς. Ο Μαρκόπουλος junior σημάδεψε τη ρακέτα του Παναθηναϊκού και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά από το 20 παρά στο -6. Είναι παράσημο για τον Κόροιβο ο πανηγυρισμός του Μπλουμς μετά από το εύστοχο τρίποντό του που ουσιαστικά έκρινε το ματς. Δεν βγάζεις ένταση αν δεν έχεις ζοριστεί... Να το πούμε κι αυτό: σήμερα λέμε μπράβο στον Κόροιβο για την εικόνα που μας χάρισε στο ματς της Δευτέρας, αύριο θα του λέμε ευχαριστώ επειδή μας πρόσφερε τον επόμενο μεγάλο Ελληνα προπονητή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube