Ο Κάρστεν Βάρχολμ και η Ελέιν Τόμπσον-Χάρα είναι οι κορυφαίοι αθλητές στίβου της χρονιάς, όπως ανακοινώθηκε στο Gala της WA την Τετάρτη.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στα 400 μέτρα με εμπόδια στο Τόκιο έγινε ο δεύτερος Σκανδιναβός μετά τον Μόντο Ντουπλάντις πέρυσι και ο δεύτερος στα χαμηλά εμπόδια μετά τον Κέβιν Γιανγκ που κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο, αφού επικράτησε στην τελική δυάδα του Ράιαν Κράουζερ, «χρυσού» Ολυμπιονίκη της σφαιροβολίας.

Η Τζαμαϊκανή σπρίντερ κατέκτησε τρία χρυσά στο Τόκιο σε 100, 200 μέτρα και 4Χ100 και συνέχισε με φόρα από το Ρίο. Έτσι, έγινε η τρίτη αθλήτρια μετά τις Μέρλν Ότι και Σέλι-Αν Φρέιζερ από τη «χώρα της ρέγκε» και η πρώτη σπρίντερ μετά το 2013 που γνωρίζει αυτήν τη διάκριση. Μάλιστα, η Τόμπσον απείλησε το παγκόσμιο ρεκόρ της Φλόρενς-Γκρίφιθ Τζόινερ στην «κούρσα της μιας ανάσας».

Κορυφαίος νέος αθλητής αναδείχθηκε ο Εριοτ Νάιτον, παγκόσμιος ρέκορντμαν έφηβων στα 200 μέτρα και κορυφαία νέα αθλήτρια ήταν η Αθινκ Μου, «χρυσή» Ολυμπιονίκης στα 800 μέτρα στα 19 της.

Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Μπομπ Κέρσι της "χρυσής" Ολυμπιονίκου και παγκόσμιας ρεκορντγούμαν στα 400 μέτρα με εμπόδια γυναικών, Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube