Σε 1.606 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου ανακοινώθηκαν 76 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 781 ασθενείς με κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή 11 Απριλίου ανακοινώθηκαν 1.718 νέα περιστατικά COVID-19 και 52 θάνατοι ασθενών λόγω της νόσου, ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 780. Είχαν διενεργηθεί 28.887 τεστ, ενώ η θετικότητα έφτανε το 5,95%. Την προηγούμενη Δευτέρα, είχαν ανακοινωθεί 1.866 κρούσματα και 73 θάνατοι, οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 759.

Επιστροφή στα Λύκεια με self-test


Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν, μετά από σχεδόν πέντε μήνες διακοπής στη δια ζώσης λειτουργία των λυκείων, στις σχολικές αίθουσες με «διαβατήριο» ένα αρνητικό αυτοδιαγνωστικό self-test.

Κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς επίσης και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) των σχολείων Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self-tests δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Αρ. Πελώνη: Δωρεάν self-tests σε 900.000 εργαζόμενους


Νωρίτερα, τη διάθεση, μέσω των φαρμακείων, δωρεάν τεστ σε περίπου 900.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας πως μεταξύ άλλων θα μπορούν να τα προμηθευτούν όσοι εργάζονται στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη.

Το άνοιγμα των λυκείων με self-testς και τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών αναμένεται να αποτελέσουν τον «οδηγό» ενόψει Πάσχα, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως ακόμη είναι πολύ «μακριά» στην ατζέντα η συζήτηση για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

«Έρχονται» τα εμβόλια Johnson & Johnson


Στο μεταξύ, οι πρώτες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson παραδίδονται σήμερα στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Ελλάδα θα παραλάβει τις πρώτες δόσεις την Τετάρτη.

Πηγή: kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ξετυλίγεται το κουβάρι για τη δολοφονία Λυγγερίδη: 5 οι προφυλακιστέοι για εγκληματική οργάνωση σήμερα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε σήμερα και δεύτερος κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο - Συνολικά 9 προφυλακίσεις

Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας - Στοιβαγμένα 15 άτομα, μεταξύ τους παιδιά, σε βαν!

Δολοφονία Λυγγερίδη: Μαραθώνιος για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες – Προφυλακίστηκε ο «κοντός»

Νέα υπόθεση με διακίνηση ναρκωτικών από ανηλίκους σε Παπάγου, Χαλάνδρι και Ψυχικό: 9 συλλήψεις, δύο 20χρονοι οι αρχηγοί

Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό έξω από το κλαμπ στο Μαρούσι

Συλλήψεις στην Κρήτη για όπλα και πυροτεχνήματα

Στιγμές φρίκης για 40χρονη στη Θεσσαλονίκη από τον 42χρονο σύντροφό της - Την ανάγκαζε να εκδίδεται και την χτυπούσε

Τραγωδία ανοιχτά της Σάμου: Ναυάγιο με μετανάστες - Ένας νεκρός και 25 διασωθέντες

Δολοφονία Λυγγερίδη: Έρχονται εντάλματα σύλληψης για μέλη του ηγετικού πυρήνα