Σε 8.613 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 46 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 16.414.

Παράλληλα, σε 486 ανέρχονται οι 486 διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Θωμαΐδης: Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι μετρήσεις ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής εμφανίζουν αύξηση της τάξεως του 61%.

«Όπως καταλαβαίνετε, αυτό ήδη μεταφράζεται σε αυξημένες εισαγωγές ήδη από χθες», τόνισε.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτός από την Αττική υψηλό είναι το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και στη Θεσσαλία με πλέον πληττόμενες τη Μαγνησία την Λάρισα, τα Ιωάννινα.

Προβληματικές περιοχές εντοπίζονται και στην Πελοπόννησο, ιδίως δε στη Λακωνία και την Αρκαδία ενώ ακολουθούν σε επιβάρυνση η Μεσσηνία και η Αχαΐα.

Γκάγκα: Να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προστεθούν και νέες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα ώστε να καλυφθούν οι πολύ αυξημένες ανάγκες για περιστατικά ασθενών, τόσο σε μη covid όσο και σε covid.

Κατά την επίσκεψή της σήμερα το πρωί στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, το οποίο τις τελευταίες ημέρες δέχεται τεράστια πίεση από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, η κ. Γκάγκα επεσήμανε ότι «το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά ένα σύστημα που δέχεται επιπλέον εισαγωγές έχει μεγαλύτερη δυσκολία και θέλουμε να δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε».

«Εργαζόμενοι και γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν και είμαστε κοντά τους. Γίνονται συνεχώς προσλήψεις προσωπικού με προκηρύξεις, πάνω από 2.500 γιατροί έχουν προσληφθεί και είναι σε εξέλιξη προκηρύξεις και επικουρικού προσωπικού. Πρόθεση και απόφαση μας είναι να βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα, αλλά πρέπει να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας και υπάρχει περίπτωση να μπούνε και καινούργια κρεβάτια και κλίνες, covid και no covid. Γίνεται σε συνεννόηση με τις Υγειονομικές Περιφέρειες σε ό,τι χρειάζεται», πρόσθεσε.

Πηγή: www.kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ένοχος και στο Εφετείο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο προσφυγόπουλου από πτώση πόρτας

Δίκη Λυγγερίδη: «Δεν ήμουν αρμόδιος να κινητοποιήσω τη διμοιρία» κατέθεσε ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά

Ο βαρύς απολογισμός του πολέμου στην Ουκρανία: Περισσότερα από 2 εκατομμύρια τα θύματα

Συνελήφθη 59χρονος για παράνομη απόρριψη μπαζών στη Χαλκιδική - Δημιούργησε δύο άτυπες χωματερές

Ηράκλειο: Σύλληψη 58χρονου - Πήγε να πνίξει με μαξιλάρι 8χρονο επειδή τον ενόχλησαν οι φωνές του

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 30χρονο στη Ρόδο

Στην Αθήνα 6χρονος που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο στο Ρέθυμνο - Μάχη για να σωθεί το πόδι του

Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη κλιματιστικού στον Πύργο – Στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα δημιουργεί νησιά-φρούρια με ισραηλινά όπλα απέναντι στην Τουρκία»

Ιράν προς ΗΠΑ: Το Ορμούζ δεν υπάγεται στη CENTCOM - «Καμία στρατιωτική σύνοδος δεν επιβάλλει τάξη στον Περσικό Κόλπο»