Μεγάλη πίεση δέχεται το ΕΣΥ με την επέλαση της μετάλλαξης «Όμικρον», ενώ τα διαγνωστικά τεστ που έγιναν τις τελευταίες μέρες των γιορτών προδίδουν την τεράστια διασπορά κρουσμάτων. Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» από τα 350 rapid test που έγιναν χθες βγήκαν θετικά τα 90 . Ενδεικτικό είναι ότι  διασωληνώθηκε 36χρονη λεχώνα και το πρόωρα γεννημένο μωρό της, ενω συνολικά νοσηλεύονται 8 παιδιά με κορωνοϊό.

«Δεχόμαστε μεγάλη πίεση» ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γιώργος Δόντσιος μιλώντας στο GRTimes, δίνοντας στοιχεία για την εξέλιξη της χθεσινοβραδινής εφημερίας. Συγκεκριμένα τόνισε ότι χθες Κυριακή (2/1) προσήλθαν στο νοσοκομείο 205 περιστατικά κορωνοϊού και μέχρι σήμερα στις 8:00 π.μ (οπότε έληξε τυπικά η εφημερία) είχαν γίνει 45 εισαγωγές, ενώ άλλα 25 περιστατικά εξετάζονταν ως ύποπτα.

Την ίδια ώρα παρατηρήθηκε αύξηση των διαγνωστικών τεστ κατά τη διάρκεια των γιορτών. Όπως επισημαίνει ο κ. Δόντσιος στο GRTimes «συνήθως τέτοια μέρα είχαμε γύρω στα 100 rapid test, ενώ χθες έγιναν 350, από τα οποία τα 90 βγήκαν θετικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή εφημερία οι γιατροί αναγκάστηκαν να πάρουν με καισαρική το βρέφος που κυοφορούσε μόλις 22 εβδομάδες μία 36χρονη η οποία είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και να διασωληνώσουν τόσο την ίδια όσο και το πρόωρα γεννημένο μωρό της.

Επίσης, ο κ. Δόντσιος επισήμανε ότι νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο οκτώ παιδιά από τα οποία τα δύο εισήχθησαν χθες, ευτυχώς προληπτικά και με ήπια συμπτώματα. Πρόσθεσε δε πως από τις 28 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο οι 26 είναι κατειλημμένες, ωστόσο ενδέχεται να γεμίσουν σήμερα πριν από το μεσημέρι.

Πιεζόμαστε πολύ – Έχουμε δύο χρόνια να πάρουμε άδειες

«Θα πρέπει να αυξηθούν τα συνεργεία διαγνωστικών τεστ του ΕΟΔΥ ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία» υπογράμμισε ο κ. Δόντσιος, ενώ αναφερόμενος στις δραματικές εργασιακές συνθήκες που αντιμετωπίζει το υγειονομικό προσωπικό τις κρίσιμες αυτές ώρες είπε ότι «έχουμε δύο χρόνια να πάρουμε άδειες, και άρχισαν να νοσούν και οι εργαζόμενοι, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να λείψουν από το πόστο τους».

Τέλος, ο κ. Δόντσιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχουμε έξαρση στα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» με το πέρας των γιορτών. Μάλιστα, όπως είπε, το αποτύπωμα της κινητικότητας λόγω της εορταστικής περιόδου θα αρχίσει να καταγράφεται από την ερχόμενη Παρασκευή στα διαγνωστικά τεστ.

Πηγή: www.skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στο Ιπποκράτειο ο Μητσοτάκης: Άνανδρη επίθεση - Οι δράστες θα αντιμετωπιστούν ως απλοί εγκληματίες

Ένας νεκρός από την ισχυρή καταιγίδα που ακολούθησε τον καύσωνα στη Ρουμανία

Εκκενώνεται η Σφάκα - 12 εναέρια στη μεγάλη φωτιά στο Καλαπόδι Φθιώτιδας

Πυρκαγιά στην Αμβέρσα: Τουλάχιστον έξι νεκροί - Δραματικές εικόνες

Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης

Ισπανία: Τουλάχιστον 1.000 θάνατοι λόγω καύσωνα τον Ιούνη-Το α' εξάμηνο του 2026 «το πιο ζεστό που έχει καταγραφεί ποτέ»

Γεραπετρίτης: Τα ήρεμα νερά δεν είναι αυτοσκοπός – Όλες οι κυβερνήσεις συζητούσαν με την Τουρκία

Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της κατάρρευσης της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα - Ελεύθεροι οι πέντε

Ωραιόκαστρο: Εν αναμονή της ταυτοποίησης της δεύτερης σορού - Φόβοι ότι ανήκει στον 12χρονο γιο του 65χρονου

Πέντε τραυματίες από τα γκαζάκια σε σπίτια στελεχών της ΝΔ, μια γυναίκα στη ΜΕΘ