Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι στο εξής θα πραγματοποιούνται ειδικοί έλεγχοι με «σκάνερ θερμότητας», για να διαπιστώνεται αν οι επιβάτες που φθάνουν στα αεροδρόμια της χώρας, μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα του κοροναϊού.

Στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης πέντε σκάνερ τοποθετήθηκαν στις αφίξεις των διεθνών πτήσεων, τρία στις ευρωπαϊκές και δυο στις εσωτερικές.

Παράλληλα, οι δυο Κινέζοι τουρίστες που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό, παρουσιάζουν επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας τους, λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας. Αποφασίστηκε η εισαγωγή τους στην μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Λάτζαρο Σπαλαντσάνι ενώ, μεταξύ των άλλων, τους χορηγούνται και πειραματικά φάρμακα. Έως τώρα έχουν πάρει εξιτήριο από το Σπαλαντσάνι είκοσι έξι πολίτες, οι οποίοι προέκυψαν αρνητικοί στον ιό. Άλλοι έντεκα παραμένουν υπό παρακολούθηση.

Οι 56 Ιταλοί που έφτασαν τη Δευτέρα με ειδική πτήση από την Κίνα, παραμένουν σε απομόνωση στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις Τσεκινιόλα, κοντά στη Ρώμη. Οι γιατροί τους επισκέπτονται τρεις φορές την ημέρα και μέχρι τώρα κανείς τους δεν έχει εμφανίσει τα συμπτώματα του ιού.

Σε ότι αφορά, τέλος, τις οικονομικές συνέπειες της κατάστασης συναγερμού στην οποία κηρύχθηκε η Ιταλία και της παγκόσμιας εξάπλωσης του ιού, οι πρώτες προβλέψεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές: πέντε εκατομμύρια τουρίστες μπορεί να αποφασίσουν, τελικά, να μην επισκεφθούν εφέτος την Ιταλία.

Η δε οικονομική ζημία μπορεί να αγγίξει τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το ιταλικό ινστιτούτο ερευνών Demoskopika «σε αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε θα πρέπει να κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τον τουριστικό τομέα, και να τον στηρίξει οικονομικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επιζών στη δίκη των Τεμπών: «Την ώρα που εκσφενδονίζομαι μαυρίζουν όλα»

Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζομένους – Πού σταματούν υποχρεωτικά οι υπαίθριες εργασίες

Κακοκαιρία Agneta: Πλημμύρες σε Ρόδο, Σάμο, Κάλυμνο και Βόλο – Παρασύρθηκαν οχήματα, μηνύματα του 112

Τέλη κυκλοφορίας 2027: Πώς θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια και πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής

Κακοκαιρία AGNETA: Αναβαθμίστηκε σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Ολλανδία: Προσφέρει αμοιβή 2 εκατ. ευρώ για τη σύλληψη φυγόδικου βαρόνου της κοκαΐνης

Σητεία: Τρεις συλλήψεις μετά την κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους

Έκρηξη στην Πλάκα: «Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν φταίω εγώ για την έκρηξη»

Τέσσερα κακουργήματα για την υπόθεση της ΜΚΟ - Κρατούνται οι έξι συλληφθέντες

Έφοδος των «Αδιάφθορων» στην Πολεοδομία Κατερίνης - 5 συλλήψεις