Ένα rapid test, που θα ανιχνεύει και να δίνει ποσοτικές πληροφορίες για ιικό φορτίο αλλά και για τον χρόνο μόλυνσης από τον Sars-Cov-2, δημιουργείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος RealNano και αναμένεται να παρουσιαστεί στο προσεχή Ιούλιο στο συνέδριο NANOTEXNOLOGY 2021.

Το πρόγραμμα RealNano αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας στην Ευρώπη και εντάσσεται στις πρώτες δράσεις της ΕΕ στην έρευνα και την καινοτομία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Την ανάπτυξη των καινοτόμων εφαρμογών κατά της πανδημίας, συντονίζει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου RealNano, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020. Σ αυτό συμμετέχουν 10 πρωτοπόροι ερευνητικοί και βιομηχανικοί φορείς από όλη την Ευρώπη, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμμετοχή από την Ελλάδα, με τρείς βιομηχανικούς εταίρους, τις εταιρείες ΒL NanoBioMed και Organic Electronics Technologies, καθώς και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (HOPE-A).

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN , καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης , το συγκεκριμένο rapid test το οποίο βασίζεται σε βιοαισθητήρες θα είναι ένα πολύτιμο διαγνωστικό εργαλείο καθώς θα μπορεί να μπορεί να δίνει πληροφορίες όχι μόνο για το ιικό φορτίο αλλά και για το πόσες ημέρες έχουν περάσει από την μόλυνση από τον Sars-Cov-2 ακόμη και αν δεν υπάρχουν συμπτώματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές είναι σε Red Code

Οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά στη Συρία, ως η «εκδίκηση» των ιορδανικών δυνάμεων

Απαγόρευση στον Μπολσονάρου να φύγει από τη χώρα, την επομένη των εκλογών στη Βραζιλία

Υπόθεση Χωριάτικο: Στον εισαγγελέα οι 59 κατηγορούμενοι για την υπόθεση φορολογικής απάτης

Ιόνια Οδός: Εκτροπή λεωφορείου του Πολεμικού Ναυτικού με 25 επιβαίνοντες - Τραυματίστηκαν ο οδηγός και 12 επιβάτες

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 30 Οκτωβρίου: Δεμένα αναμένεται να μείνουν τα πλοία σε 7 λιμάνια

Ρόδος: Σε Red Code έως τις 29 Οκτωβρίου – «Περιορίστε τις μετακινήσεις», καλεί ο δήμος

Δίκη για τα Τέμπη: Κατέθεσαν επιβάτες του δεύτερου βαγονιού - Την Τρίτη η επόμενη συνεδρίαση

Η τρομακτική στιγμή που κρουαζιερόπλοιο συγκρούεται με φορτηγό πλοίο