Σε αγωνιώδη μάχη με το χρόνο εξελίσσεται η προσπάθεια για να αποδώσουν τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας, καθώς οι αντοχές του συστήματος υγείας εξαντλούνται. Την ίδια στιγμή, οι αριθμοί δεν επιτρέπουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Τα κρούσματα χθες ξεπέρασαν τα 3.200, οι νεκροί άγγιξαν τους 60 και οι διασωληνωμένοι τον αριθμό-ρεκόρ των 480, ενώ η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο «κόκκινο» και εξετάζονται περιορισμοί στις μετακινήσεις για τους εργάτες γης που έρχονται από όμορες χώρες. 

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη το σχέδιο σταδιακής άρσης του lockdown με ορίζοντα τις γιορτές. Σύμφωνα με την Καθημερινή, με δεδομένο ότι δεν έχει καταγραφεί η αναμενόμενη πτώση κρουσμάτων, ο προσανατολισμός είναι η επιστροφή των μαθητών στα θρανία να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου. Το λιανεμπόριο σχεδιάζεται να ανοίξει μια εβδομάδα αργότερα, στις 14 Δεκεμβρίου και η εστίαση στο τελευταίο στάδιο με πιθανή ημερομηνία στις 19 ή 21 Δεκεμβρίου. Παρόλα αυτά θα ισχύουν αυστηρά μέτρα, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει την τοποθέτηση πλέξιγκλας μεταξύ των τραπεζιών, αλλά και την τοποθέτηση θερμαντικών σωμάτων στους εξωτερικούς χώρους και στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί επιδότηση από το κράτος. 

Με βάση το σχέδιο εργασίας, θα συνεχιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 ή 11 το βράδυ οπότε θα κλείνει και η εστίαση, ενώ δε θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. 

Πηγή: Η Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Τα 17 λεπτά που «χάθηκε» το τρένο-«Συνεχίστε με κανονική ταχύτητα» είπε ο ελεγκτης

Ασπρόπυργος: Διαρροή καυσίμων από βυτιοφόρο – Επιχείρηση της Πυροσβεστικής

«Ένα τρένο έλαβε άδεια διέλευσης παρά το κόκκινο φανάρι» - Δήλωση του υπουργού Μεταφορών της Ισπανίας

Διάσωση 31 αλλοδαπών νότια των Καλών Λιμένων στην Κρήτη

Στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου προσευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Η κακοκαιρία σαρώνει τη Σκιάθο: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο προς Κουκουναριές

Πλημμύρισε το χωριό Πλατανιάς στο Πήλιο - Επιχειρήσεις απεγκλωβισμών

Σάντσεθ: «Όλη η χώρα πενθεί. Δεν είναι αποδεκτό για μια χώρα να βιώνει δύο σιδηροδρομικά δυστυχήματα την ίδια χρονιά»

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί συλλαμβάνουν... σηκωτό διαδηλωτή

Σερβία: Ο δράστης της επίθεσης στην ισραηλινή πρεσβεία είχε συλληφθεί στη Γερμανία για ύποπτο τρομοκρατικό σχέδιο, σύμφω