Το αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε από την πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας περί τις 04:00 [ώρα Ελλάδας] σήμερα με προορισμό τη Βρετανία μεταφέρει 83 Βρετανούς και 27 αλλοδαπούς, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, καθώς η επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 213 ανθρώπους, κατά νεότερο απολογισμό του κινεζικού υπουργείου Υγείας.

Το αεροσκάφος που έχει μισθώσει το Φόρεϊν Όφις αναμένεται να φθάσει στη Βρετανία στις 13:00 [τοπική ώρα· 15:00 ώρα Ελλάδας] και κατόπιν να συνεχίσει προς την Ισπανία, όπου οι πατρίδες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αναλάβουν την ευθύνη για τους εναπομείναντες επιβαίνοντες.

«Γνωρίζουμε πόσο αλγεινή ήταν η κατάσταση για αυτούς που περίμεναν να φύγουν», επισήμανε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Λονδίνο. «Εργαστήκαμε χωρίς διακοπή για να ανοίξει ο δρόμος για την ασφαλή αποχώρηση» των Βρετανών και των Ευρωπαίων, πρόσθεσε.

Κατά νεότερο επίσημο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από το κινεζικό υπουργείο Υγείας, 213 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός, που εντοπίστηκε στην Ουχάν. Σχεδόν 10.000 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί πως προσβλήθηκαν, ενώ άλλοι 102.000 έχουν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επιζών στη δίκη των Τεμπών: «Την ώρα που εκσφενδονίζομαι μαυρίζουν όλα»

Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζομένους – Πού σταματούν υποχρεωτικά οι υπαίθριες εργασίες

Κακοκαιρία Agneta: Πλημμύρες σε Ρόδο, Σάμο, Κάλυμνο και Βόλο – Παρασύρθηκαν οχήματα, μηνύματα του 112

Τέλη κυκλοφορίας 2027: Πώς θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια και πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής

Κακοκαιρία AGNETA: Αναβαθμίστηκε σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Ολλανδία: Προσφέρει αμοιβή 2 εκατ. ευρώ για τη σύλληψη φυγόδικου βαρόνου της κοκαΐνης

Σητεία: Τρεις συλλήψεις μετά την κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους

Έκρηξη στην Πλάκα: «Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν φταίω εγώ για την έκρηξη»

Τέσσερα κακουργήματα για την υπόθεση της ΜΚΟ - Κρατούνται οι έξι συλληφθέντες

Έφοδος των «Αδιάφθορων» στην Πολεοδομία Κατερίνης - 5 συλλήψεις