Η προτελευταία έξοδος του Ολυμπιακού πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, τον βρίσκει στην πρωτεύουσα της ιταλικής μόδας, το Μιλάνο. Οι «ερυθρόλευκοι», αντιμετωπίζουν στο «Mediolanum Forum», την Αρμάνι (21:45, ΣΠΟΡ FM 94,6, sportfm.gr και novasports2) για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τις δύο ομάδες να είναι ισόβαθμες με ρεκόρ 13-12.

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, θέλουν να δώσουν συνέχεια στη νίκη που πήραν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ποντγκόριτσα απέναντι στη Μπουντούτσονστ, για να εξασφαλίσουν ουσιαστικά μία θέση στην οκτάδα, αφού θα χρειάζονται μία-δύο νίκες στα τέσσερα (τρία εκ των οποίων στο ΣΕΦ με βατούς αντιπάλους) εναπομείναντα παιχνίδια για να προκριθούν και μαθηματικά. Παράλληλα, απέναντι στο γεμάτο ταλέντο και πλήρες ρόστερ της ομάδας του Σιμόνε Πιανιτζιάνι που εντός έδρας φέτος έχει 7 νίκες και 5 ήττες, ο Ολυμπιακός θέλει να επιβεβαιώσει πως έχει αφήσει στο παρελθόν τις κακές εμφανίσεις στην διοργάνωση και να κάνει σημαντικό βήμα για το πλασάρισμα στην έκτη θέση.

Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, καθώς οι Νέντοβιτς και Τζέρελς που είχαν κάποιους μικροτραυματισμούς αποθεραπεύτηκαν, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν στην διάθεσή τους τον τραυματία Γιάνις Στρέλνιεκς. Την θεσή του Γιάνις Τίμα ο οποίος ανήκει πλέον με τη μορφή δανεισμού στη Χίμκι στην δωδεκάδα, θα πάρει ο Δημήτρης Αγραβάνης και εκτός αυτής θα μείνει ο 17χρονος Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος ταξίδεψε και προπονήθηκε με την ομάδα στο Μιλάνο, ώστε να παίρνει εμπειρίες, μια και τη νέα σεζόν θα είναι κανονικά στο βασικό ρόστερ.

Διαιτητές του σημερινού αγώνα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία) και Σέρτζιο Σίλβα (Πορτογαλία).

Προϊστορία

Η αποψινή, είναι η 20η φορά που θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός, έχει συνολικά 13 νίκες και η Αρμάνι 6, ενώ στα παιχνίδια που έχουν γίνει επί ιταλικού εδάφους και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επικρατήσει περισσότερες φορές. Συγκεκριμένα, έχουν πέντε «διπλά», ενώ άλλες τέσσερις φορές έχουν φύγει με κίτρινο φύλλο αγώνα στις αποσκευές. Στο ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ, η Αρμάνι είχε κάνει… περίπατο, επικρατώντας με 99-75.

Αναλυτικά, όλοι οι αγώνες που έχουν γίνει στο Μιλάνο:

1996-97: (Δεύτερη Φάση): Αρμάνι-Ολυμπιακός 73-71
2005-06: (Κανονική Περίοδος): Αρμάνι-Ολυμπιακός 75-84
2008-09: (TOP16): Αρμάνι-Ολυμπιακός 76-74
2012-13: (Κανονική Περίοδος): Αρμάνι-Ολυμπιακός 71-84
2013-14: (TOP16): Αρμάνι-Ολυμπιακός 81-51
2014-15: (TOP16): Αρμάνι-Ολυμπιακός 74-83
2015-16: (Κανονική Περίοδος): Αρμάνι-Ολυμπιακός 66-71
2016-17: (Κανονική Περίοδος): Αρμάνι-Ολυμπιακός 99-83
2017-18: (Κανονική Περίοδος): Αρμάνι-Ολυμπιακός 85-86

Μικρά-Μικρά

-Έντεκα πόντους χρειάζεται ο Βασίλης Σπανούλης για να φτάσει τους 4000 στην Ευρωλίγκα και να γίνει ο δεύτερος παίκτης που το καταφέρνει μετά τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Παράλληλα, ο 36χρονος γκαρντ, θέλει ένα κλέψιμο για να φτάσει τα 247 και να ισοφαρίσει τον ένατο στη σχετική λίστα, Τζέι Αρ Χόλντεν.

-Ο Τζέιμς Νάναλι έχει κάνει το ρεκόρ του στο σκοράρισμα στην Ευρωλίγκα με 22 πόντους, απέναντι στον Ολυμπιακό ως παίκτης της Φενέρμπαχτσε τον Νοέμβριο του 2017.

-Κόντρα στον Ολυμπιακό, η Αρμάνι έχει κάνει δύο από τα ρεκόρ της. Στα δίποντα με 31 εύστοχα τον Ιανουάριο του 2017 και στα κοψίματα με 8, τον Ιανουάριο του 2014.

-Ο Μάικ Τζέιμς, σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στα τελευταία 32 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα. Στα 25 από τα τελευταία 26 μάλιστα, μοιράζει τουλάχιστον 5 ασίστ. Είναι φέρος πρώτος σε μέσο όρο πόντων με 19,7 και δεύτερος στις ασίστ με 6,8.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Ρεάλ υπέγραψε για δέκα χρόνια στην EuroLeague

«Πίσω στην ομάδα που έχτισε μια δυναστεία» - Η ανάρτηση της Euroleague για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό

Το πιο επιτυχημένο «αιώνιο» δίδυμο προπονητών: Ομπράντοβιτς και Μπαρτζώκας με τα περισσότερα βραβεία Coach of the Year!

GM Φενέρμπαχτσε: «Εμείς και η Εφές ζητήσαμε να μπει η Μπεσίκτας στην EuroLeague»

Ευρωλίγκα για Ομπράντοβιτς: «Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, όπου έχτισε δυναστεία και σήκωσε αμέτρητα τρόπαια»

Η Euroleague θυμήθηκε το σπουδαίο buzzer beater του Γκριγκόνις κόντρα στη Μονακό!

AS: «Η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να υπογράψει το 10ετές συμβόλαιό της μέχρι τις 30 Ιουνίου»

Ευρωλίγκα: Σκέψεις για διεξαγωγή με μια ομάδα λιγότερη του χρόνου

«Στο EuroCup η Μονακό, τη θέση της στην Ευρωλίγκα παίρνει η Μπεσίκτας»!

«Να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις»: Το βίντεο του Ολυμπιακού από τους πανηγυρισμούς για την Ευρωλίγκα!