Την πρόθεση του Πάμπλο Ζαμπαλέτα να δώσει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα στο τέλος της φετινής σεζόν, αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η ισπανική «Sport».

Μετά από 15 χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας γεμάτη επιτυχίες, ο 35χρονος Αργεντινός, ο οποίος από το περσινό καλοκαίρι αγωνίζεται με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, φαίνεται πως θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο τέλος της σεζόν, μόλις ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με τα «σφυριά».

Παρά τις φήμες πως έχει ήδη δεχθεί προτάσεις από ομάδες της Μέσης Ανατολής, ο Ζαμπαλέτα επιθυμεί, σύμφωνα πάντα με το εν λόγο ισπανικό δημοσίευμα, να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να επιστρέψει στη Βαρκελώνη (από εκεί είναι η σύζυγός του) με την οικογένειά του.

Ο Αργεντινός αμυντικός ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2002 στην Σαν Λορέντζο και το 2005 μεταγράφηκε στην Εσπανιόλ, με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου UEFA.

Το καλοκαίρι του 2008, αφού απέρριψε πρόταση της Γιουβέντους μετακόμισε στο Μάντσεστερ για λογαριασμό της Σίτι, με την οποία αγωνίστηκε εννιά σεζόν, πανηγυρίζοντας δύο κατακτήσεις πρωταθλήματος, ενός FA Cup και ενός League Cup, ενώ παράλληλα φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και έγινε αγαπημένος των φιλάθλων της ομάδας.

Από τους «πολίτες» αποχώρησε το καλοκαίρι του 2017, για να πάει στη Γουέστ Χαμ με την οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα. Επιπλέον, έχει χριστεί 58 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube