Ξανά στο εδώλιο θα καθίσει ο 75χρονος από χωριό της Μεσσαράς, ο οποίος πρόσφατα κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου για την κατηγορία των ασελγών πράξεων σε ένα 7χρονο κοριτσάκι.

Ο ηλικιωμένος, ο οποίος είχε μείνει στη φυλακή για περίπου πέντε μήνες -είχε αποφυλακιστεί για λόγους υγείας- κηρύχθηκε αθώος με ψήφους 5-2, ενώ καταδικαστική ήταν η εισαγγελική πρόταση.

Οι γονείς της ανήλικης υπέβαλαν αίτηση στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης για την άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης που τελικά έγινε δεκτή. Αυτό σημαίνει ότι η δίκη θα επαναληφθεί από μηδενική βάση, με τον 75χρονο να κάθεται εκ νέου στο εδώλιο.

Η δικηγόρος της οικογένειας της 7χρονης κ. Μαρίνα Παναγιωτάκη, σε γραπτή δήλωση της για την υπόθεση, δήλωσε στο cretalive: «Έχω υποσχεθεί στους γονείς και στο παιδί ότι θα δώσω κάθε μάχη που απαιτείται για την ανάδειξη της αλήθειας στο Εφετείο. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς είναι ακλόνητοι φρουροί της αλήθειας καθ’ όλη τη διάρκεια του δικαστικού μας αγώνα. Η λεπτομερής αλήθεια της μικρής δεν μπορεί να υποχωρήσει στη δικαιολογία ΟΛΑ οφείλονται σε μία παρεξήγηση. Η φίμωση της αλήθειας ενός παιδιού θα οδηγήσει στη σιωπή άλλα παιδιά, θύματα παρόμοιων σεξουαλικών κακοποιήσεων».

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι του 2018 και η προφυλάκιση του ηλικιωμένου είχε «κεραυνοβολήσει» τα μέλη της οικογένειας του.

Πηγή: Cretalive.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ολλανδία: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στην πόλη Νούνσπετ – Τουλάχιστον εννέα τραυματίες

Τραμπ: Τρία μεγάλα αεροπλανοφόρα και 25 νέα ισχυρά θωρηκτά στα σχέδια των ΗΠΑ

Ηλεκτρικός: Ένα άτομο έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

«Ελπίζουμε ότι ο συνασπισμός μας δεν θα δοκιμαστεί»: Τα μηνύματα Μητσοτάκη - Νετανιάχου - Χριστοδουλίδη

Οι αγρότες έκλεισαν τις σήραγγες στα Τέμπη – Η αστυνομία απαγόρευσε τη διέλευση και για ΙΧ

Ανοίγουν τα σεντούκια - Χίλια ευρώ για μια χρυσή λίρα

Παπαστεργίου: Πότε θα σταλούν τα «ραβασάκια» για τις παραβάσεις που «έπιασαν» οι ΑΙ κάμερες

Κόντρα Γεωργιάδη-Δούκα στον ΣΚΑΪ: «Απαράδεκτο το rave party πάνω στην εκκλησία» - «Όταν τσικνίζουμε, είναι εντάξει;»

ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών και πρόστιμο 20.000 ευρώ σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στον Κεραμεικό

700.000 ευρώ για ένα δίσκο των Beatles – Βινύλια που πωλήθηκαν σε αστρονομικές τιμές