Μειωμένους μισθούς θα δουν από την αρχή του νέου έτους περισσότεροι από 300.000 υπάλληλοι του Δημοσίου και περίπου άλλοι 100.000 κρατικοί λειτουργοί με ειδικά μισθολόγια. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι αποδοχές των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων θα υποστούν απώλειες από 43 έως και 60 ευρώ το μήνα καθώς οι αυξήσεις των βασικών μισθών τους θα συμψηφιστούν με τα ποσά των μειώσεων των βασικών μισθών τους τα οποία προέκυψαν από την 1η/1/2016 με την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4354/2015 για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τα οποία εξακολουθούν να λαμβάνουν μέχρι σήμερα ως «προσωπικές διαφορές».

Οι απώλειες θα είναι διπλάσιες, δηλαδή θα φτάσουν να κυμαίνονται από 86 έως 120 ευρώ το μήνα καθώς με την επανενεργοποίηση των μισθολογικών ωριμάνσεων δεν θα ληφθεί υπόψη ο χρόνος υπηρεσίας που διανύθηκε τη διετία 2016-2017.

Οι απώλειες ανά κατηγορία θα είναι για τους υπαλλήλου ΥΕ 43 ευρώ τον μήνα, για τους ΔΕ 60 ευρώ τον μήνα, για τους ΤΕ 55 ευρώ τον μήνα και για τους ΠΕ 59 ευρώ τον μήνα.

Αναλυτικά

* 43 ευρώ το μήνα για όσους υπάγονται στην κατηγορία ΥΕ,
* 60 ευρώ το μήνα για όσους υπάγονται στην κατηγορία ΔΕ,
* 55 ευρώ το μήνα για όσους υπάγονται στην κατηγορία ΤΕ,
* 59 ευρώ το μήνα για όσους υπάγονται στην κατηγορία ΠΕ.

Από 1ης Ιανουαρίου αναμένεται να σημειωθούν σημαντικές μειώσεις και στις καθαρές μηνιαίες αποδοχές χιλιάδων εν ενεργεία αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών που έχουν καταταγεί στις υπηρεσίες τους πριν την 1/1/1993 με την εφαρμογή των ρυθμίσεων του νόμου 4472/2017 για τα νέα ειδικά μισθολόγια, αναδρομικά από την 1η/1/2017.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι μειώσεις θα φθάνουν έως και τα 225 ευρώ το μήνα ή τις 2.700 ευρώ το χρόνο ενώ αν ληφθούν υπόψη και οι επιπτώσεις από την αναδρομική εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων οι συνολικές εισοδηματικές απώλειες εντός του 2018 θα φθάσουν τα 450 ευρώ το μήνα ή τις 5.400 ευρώ σε ετήσια βάση.

Μειώσεις στα καθαρά ποσά μηνιαίων αποδοχών αναμένεται να υποστούν και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, σύμφωνα με στοιχεία και καταγγελίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού.

Πηγή: thetoc.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δανία: Τέλος τα κινητά τηλέφωνα σε δημοτικό και γυμνάσιο

Τραγωδία στο Κονγκό: Τουλάχιστον 24 μαθητές έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε σχολείο

Θάνατος Μαζωνάκη: Συνελήφθησαν οι δύο γιατροί - Το «κενό» τριών ωρών και τα ευρήματα από το ιατρείο

Το τελευταίο αντίο στον σμηναγό Δημήτρη Πέτρου

Κατά δύο γιατρών και παντός υπευθύνου η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη – Ζητά άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Τουλάχιστον 25 νεκροί στη φωτιά που ξέσπασε σε φορτηγό πλοίο σε ναυπηγείο στην Κίνα

Η στιγμή που πάνοπλοι αστυνομικοί εισβάλλουν σε σπίτια στη Φυλή - Εξάρθρωσαν σπείρα με λεία άνω των 250.000 ευρώ

Την Παρασκευή η νεκροψία στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη - Τεχνικό σύμβουλο ορίζει η οικογένεια

Κεφαλονιά: Νέα δικαστική τροπή για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτώς – Στο μικροσκόπιο οι καταθέσεις υγειονομικών

Τι κατέθεσε η γιατρός για την κατάσταση του Γιώργου Μαζωνάκη και τη θεραπεία που του πρότεινε