Αναλυτικά, όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Σωτήρη Κωσταβάρα:
Για τους λόγους που κυριαρχούν ισπανικές ομάδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: «Είναι δύσκολο να πούμε πως υπάρχει κάποιο μυστικό, αλλά υπάρχουν πολλοί παράμετροι που συντελούν στην απόλυτη κυριαρχία των ισπανικών ομάδων σε επίπεδο ομάδων και εθνικών. Οι μικρές κατηγορίες κυριαρχούν και αυτές τα τελευταία 15-20 χρόνια.

Οι ομάδες βασίζονται σε γηγενείς παίκτες και κάνουν πολύ καλή δουλειά σε μικρές κατηγορίες. Δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση σε παιδιά ηλικίας 10 χρονών και πάνω, στον τρόπο αντίληψης του παιχνιδιού. Άλλες χώρες ασχολούνται με ταχυδύναμη και άλλες παραμέτρους του παιχνιδιού, αυτοί δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο πότε πρέπει να πασάρει ένας παίκτης, να ξεμαρκαριστεί, να πάρει την μπάλα
».

Για το αν υπάρχει κάποια διάταξη που ακολουθείται: «Σε επίπεδο ομάδων οι περισσότερες προσπαθούν από μικρές ηλικίες να μαθαίνουν πολλά διαφορετικά συστήματα. Όχι όπως κάνει η Μπαρτσελόνα, η οποία παίζει σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με δύο συστήματα. Οι περισσότερες ισπανικές προσπαθούν σε κάθε ηλικία να μαθαίνουν στους παίκτες άλλο σύστημα. Όλες αυτές οι φάσεις βοηθούν τους παίκτες να μάθουν πολλά συστήματα, που τελειοποιούν στις μικρές εθνικές ομάδες».

Για τους Ισπανούς προπονητές: «Αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που οι Ισπανοί κυριαρχούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μπιλμπάο. Έχει πληθυσμό κοντά στα τρία εκατομμύρια, οπότε είναι πολύ περιορισμένη η αγορά τους. Πρέπει να βγάζουν παίκτες και για αυτό προσπαθούν να επενδύσουν στους καλύτερους προπονητές. Αυτούς που μπορούν να κάνουν τους παίκτες από μικρούς να αντιλαμβάνονται καλύτερα το ποδόσφαιρο».

Για το αν μπορεί η ισπανική νοοτροπία να λειτουργήσει στην Ελλάδα: «Οι Ισπανοί δεν κρατάνε την τεχνογνωσία τους μόνο για αυτούς, προσπαθούν να την μοιράσουν και σε άλλα κράτη. Πιστεύω πως θα φτάσει και στην Ελλάδα και πως θα την εκμεταλλευτεί ανάλογα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι θέμα κάθε ομάδας, προπονητή και της επιθυμίας να κερδίσει έναν τίτλο. Για να φτάσει εκεί μια ομάδα πρέπει να περάσει πάρα πολλά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube