Μπλεξίματα για τον Ξαβιέ Κουκς! Ο Αυστραλός φόργουορντ/σέντερ βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, λίγο πριν την έναρξη των playoffs στο NBL, το πρωτάθλημα δηλαδή Αυστραλίας/Νέας Ζηλανδίας.

Η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Αυστραλίας ενημέρωσε ότι ο πρώην MVP του NBL, ο οποίος έπαιξε 10 παιχνίδια για τους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς προτού μείνει ελεύθερος και αποχωρήσει από το NBA το 2023, αποβλήθηκε αμέσως μετά την κοινοποίηση ενός δυσμενούς ευρήματος, βάσει της Εθνικής Πολιτικής Αντιντόπινγκ της Αυστραλίας.

Ο Κουκς, 29 ετών, έπαιξε στη B League της Ιαπωνίας πριν επιστρέψει στους Κινγκς αυτή τη σεζόν, όπου είχε κατά μέσο όρο 15,4 πόντους και 8,7 ριμπάουντ. Είναι παράλληλα ενεργός διεθνής με την εθνική ομάδα της Αυστραλίας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube