Σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης βρίσκονται η Mercedes και ο Βάλτερι Μπότας για την ανανέωση του συμβολαίου του Φινλανδού, όπως ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Τότο Βολφ.

Το συμβόλαιο του 27χρονου πιλότου με τη γερμανική ομάδα λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν και πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να συνεχιστεί η συνεργασία τους. Η ομάδα φημολογείται ότι θα προτείνει στον Φινλανδό ανανέωση για έναν ακόμα χρόνο, ενώ θέλει οι συζητήσεις να έχουν τελειώσει πριν το grand prix της Σιγκαπούρης.

«Είναι πολύ καλή στιγμή για να συζητήσουμε. Είχαμε κάποιες καλές συζητήσεις με τον Βάλτερι πριν το ουγγρικό grand prix και θέλω να πάμε στους τελευταίους αγώνες, έχοντας πάρει τις αποφάσεις», είπε ο Βολφ.

Αυτή είναι η πρώτη σεζόν του Μπότας στη Mercedes, καθώς κλήθηκε να αντικαταστήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος αποσύρθηκε από τη Formula1. Ο Φινλανδός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο αυτή την ευκαιρία που του δόθηκε να βρεθεί σε μία ανταγωνιστική ομάδα και κατάφερε να πετύχει έως τώρα τις δύο πρώτες νίκες της καριέρας του, ενώ βρίσκεται και στη μάχη για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, καθώς είναι 33 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube