Μετά τις αρκετές μετάγραφες και δη τις τελευταίες των Κουβανών την Κυριακή, οι «ασπρόμαυροι» θα διεκδικήσουν όλους τους εγχώριους τίτλους και αυτό τόνισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι από πλευράς διοίκησης, τεχνικού τιμ και αθλητών.

Στην πρώτη συγκέντρωση, ο πρόεδρος, Αντώνης Τσαλόπουλος και ο προπονητής, Γιούρι Φιλίποφ, είχαν την ευκαιρία να υποδεχθούν όλους τους αθλητές, πλην των Γιάννη Τακουρίδη, Ντίμα Φιλίποφ και Κεν Μάρσαλ, που απουσίαζαν, λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές ομάδες.

Στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, έμφαση θα δοθεί στη φυσική κατάσταση και στο τακτικό κομμάτι με τη σταδιακή ένταξη όλων των αθλητών.

Ο Γιούρι Φιλίποφ στις δηλώσεις του επισήμανε πως: «Όλοι περίμεναν αυτή τη μέρα, τα παιδιά επέστρεψαν ξεκούραστα με όρεξη. Τις πρώτες ημέρες θα δουλέψουμε στη φυσική κατάσταση και μετά τις 2 Σεπτεμβρίου θα μπούμε στο γήπεδο.

Στις 27-29 Σεπτεμβρίου προγραμματίζουμε το πρώτο τουρνουά, ενώ τότε αναμένεται να επιστρέψουν και τα παιδιά από τις εθνικές τους. Θα έχουν φυσικά μια εβδομάδα άδεια να ξεκουραστούν και να "καθαρίσουν το μυαλό τους" και, στη συνέχεια, θα ενσωματωθούν στην ομάδα και θα δώσουμε άλλα δύο με τρία φιλικά με τη Νεφτοχιμίκ και θα περιμένουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Είναι θετικό να ξεκινάς από την αρχή και να έχεις την ευθύνη για την προετοιμασία της ομάδας. Υπάρχουν βέβαια πολλά νέα πρόσωπα.
Το σημαντικότερο πράγμα που έγινε φέτος ήταν η επένδυση που γίνεται στα τμήματα υποδομής. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για το μέλλον του ΠΑΟΚ, αλλά και του ελληνικού βόλεϊ να ξεκινάνε τα παιδιά από μικρά στο άθλημα και να κάνουν σταδιακά βήματα.

Πάλι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα είναι οι δύο ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν, όμως και ο Παναθηναϊκός πήρε καλούς παίκτες. Όταν παίξουν, όμως, όλες οι ομάδες τότε θα δούμε την εικόνα που έχουν».

Ο Θάνος Τερζής τόνισε πως: «Ο στόχος και πάλι φέτος είναι ο πρωταθλητισμός. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα αξιόμαχο σύνολο. Το πρώτο που θέλουμε είναι να έχουμε όλοι υγεία και να τελειώσουμε το στάδιο της προετοιμασίας υγιείς.

Για μένα, ο ΠΑΟΚ είναι ένα γνώριμο περιβάλλον, έχω ζήσει πολλές στιγμές με την ομάδα, με την κατάκτηση τίτλων. Ο στόχος της ομάδας είναι η επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος και από σήμερα ξεκινάμε την προσπάθεια.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ στηρίζει το τμήμα όλα αυτά τα χρόνια και τον θέλουμε και φέτος να είναι δίπλα μας. Η ομάδα έχει βελτιωθεί, η παραμονή του Γιούρι Φιλίποφ είναι σημαντική, γιατί με την έλευσή του άλλαξε την ομάδα, θα δουλέψει ξανά από την αρχή και θα μοντάρει την ομάδα με τις επιλογές παικτών που έχει κάνει. Η ομάδα έχει φτιαχτεί για να πετύχει τους στόχους της.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα είναι και πάλι εκ των πρωταγωνιστών, αλλά είναι ευχάριστο για εμένα που ο Παναθηναϊκός έχει "χτίσει" μια καλή ομάδα και αυτός».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μιτσέλι: «Δεν μας άξιζε αυτό το τέλος, αλλά χάσαμε την ευκαιρία μας στο 2-0

Αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος η Σέρινταν Άτκινσον

«Με το τριφύλλι στην καρδιά για την Ρούξι»: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνεχάρη για το πρωτάθλημα στο βόλεϊ

Αποθέωσε τον Καλμαζίδη ο Νέσιτς: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ που βρήκα μια έτοιμη ομάδα»

Οι «πράσινες» θριαμβεύτριες: Η απονομή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και η συγκινητική αφιέρωση στην Ρούξι Ντουμιτρέσκου!

H «Xρυσή Βίβλος» της Α1 βόλεϊ γυναικών: Έφτασε τους 26 τίτλους ο Παναθηναϊκός, παρέμεινε στους 8 ο Ολυμπιακός

Σηκώνουν την κούπα στον «Τάφο του Ινδού» και αποθεώνονται από τον κόσμο τα κορίτσια του Παναθηναϊκού

Μυθική ανατροπή στους τελικούς με τον Ολυμπιακό και three peat με δεύτερο break για τον Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκός: Αλλαγές στις θέσεις των ξένων - Κοντά στον Αμερικανό κεντρικό, Πάτρικ Γκάσμαν

Μία ανάσα από τη Χαντάβα η ΑΕΚ!

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.