Ξεκινούν αύριο οι δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων στον ελλαδικό χώρο με το ντεμπούτο να γίνεται το μεσημέρι από το λιμάνι της Κέρκυρας.

Το υδροπλάνο Quest Kodiak, χωρητικότητας δέκα θέσεων, αναμένεται να κάνει τις πρώτες πτήσεις του στο Ιόνιο με προορισμό από Κέρκυρα σε Παξούς, αλλά και άλλα νησιά, ακόμη και στην Πάτρα.

Η υλοποίηση του προγράμματος των δοκιμαστικών πτήσεων ξεκινά, μετά και τη συνεργασία της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε. με την εταιρεία "K2 Smart Jets" και τους Ιαπωνικούς Ομίλους «κολοσσούς» "Setouchi Holdings" και τη Mitsui & Co που εξαγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της αμερικανικής κατασκευαστικής εταιρίας υδροπλάνων τύπου Quest.

Τα συγκεκριμένα υδροπλάνα έχουν κάνει ήδη δοκιμαστικές πτήσεις στις Μαλδίβες νήσους και την Ινδία, ενώ όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε, Αναστάσιος Γκόβας, «την 'Ανοιξη, αναμένεται να ξεκινήσουν και τα τακτά δρομολόγια, αρχικά με δύο υδροπλάνα, ενώ όπως προβλέπει το σχέδιο, στην πλήρη επέκταση του, ο αριθμός των υδροπλάνων μπορεί να φτάσει και τα 20 υδροπλάνα από 10 έως 19 θέσεων το καθένα».

Οι πρώτες δοκιμές των υδροπλάνων ξεκινούν από την Κέρκυρα, ωστόσο στόχος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε είναι να γίνουν και δοκιμαστικές πτήσεις και σε άλλα, μη αδειοδοτημένα ακόμα λιμάνια, εκτός της Κέρκυρας, των Παξών και της Πάτρας που έχουν πάρει ήδη πλήρη άδεια, μεταξύ αυτών στο Φάληρο στην Αττική.

Στο Ιόνιο, ήδη προχωρούν γοργά οι διαδικασίες από την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων για τα υπόλοιπα τέσσερα υδατοδρόμια σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Μεγανήσι, ώστε τα Επτάνησα να αποκτήσουν ένα πλήρες δίκτυο, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης από την Ηγουμενίτσα, δεσμεύτηκε για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο θα αποτελέσει όπως είπε «μοχλό ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού και να δέχεται πτήσεις από την Ιταλία».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας