Το νησί των ανέμων φαίνεται πως ξεμένει από νερό. Το έβδομο στη σειρά κατάταξης των παγκοσμίως ακριβότερων προορισμών νησί της Μυκόνου, με τους τουρίστες να ξεπερνούν και τους 80.000 τους καλοκαιρινούς μήνες, σε λίγο μπορεί να χρειαστεί να παίρνει νερό από τις 2.000 πισίνες που βρίσκονται στο νησί.

Τα υδάτινα αποθέματα της Μυκόνου, λόγω υπερκατανάλωσης και κακής διαχείρισης στερεύουν, όπως τονίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών». Τα φράγματα του Μαραθιού και της Άνω Μεράς, χωρητικότητας 2.900.000 κ.μ. και 1.000.000 κ.μ. αντίστοιχα, με «νεκρό όγκο» συνολικά 900.000 κ.μ., ήδη τον Φεβρουάριο του 2014 είχαν πραγματικά διαθέσιμες ποσότητες κάτω από τα 500.000 κ.μ. και 350.000 αντίστοιχα.

Οι βροχοπτώσεις έχουν μειωθεί από το 2011 τουλάχιστον στο μισό και όσο κι αν έπεσαν λίγες βροχές την άνοιξη δεν έφτασαν για να μεγαλώσουν τα αποθέματα, που ήδη στο φράγμα του Μαραθιά βρίσκονται κάτω από τα όρια άντλησης, ενώ στην Άνω Μερά φτάνουν μόνο για τη γειτονική περιοχή.

Πηγή: Parapolitika.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη 36χρονος για απάτη κατά του Δημοσίου – Η ζημία ξεπερνά τις 120.000 ευρώ

ΥΠΕΘΟ: Ταχύτερες πληρωμές και υψηλή δημοσιονομική υπευθυνότητα στον προϋπολογισμό του 2025

Η χρυσή εποχή των κατοικιδίων – Πώς η μοναξιά γεμίζει τα ταμεία μιας αναπτυσσόμενης αγοράς

Συνεχίζεται η αγωνία για την 16χρονη Λόρα: Δεν φαίνεται να είναι η κοπέλα που εθεάθη στη Βάρη

Δύο συλλήψεις για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μετά από καταγγελία της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Χειροπέδες σε εγκληματική οργάνωση που έκανε ληστείες στην Αττική - Ανάμεσά τους και γνωστό μοντέλο

16χρονος άρπαξε το αμάξι της μητέρας του στον Πύργο - Τον καταδίωξαν και επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικά

Πρώτη ποινή 5ετούς κάθειρξης στον πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γέολ - Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή

Στην Αθήνα η κηδεία της πριγκίπισσας Ειρήνης - Στο Τατόι η ταφή

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η βολεϊμπολίστρια που φέρεται να είχε σχέσεις με τον Ιμάμογλου