Μόνο αν… αυτοκτονήσει, πια, θα πέσει ο Παναιτωλικός!

Η εξαιρετική ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, που έχει χάσει ΜΟΝΟ από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ από τότε που ανέλαβε, αρχές Οκτώβρη, πήρε σπουδαίο «διπλό» (0-1) στην έδρα της Βέροιας με γκολ του Βιγιαφάνιες στο 12’, έφτασε τους 23 βαθμούς και άφησε τη «βασίλισσα του βορρά» με το άγχος, καθώς έμεινε στους 19, έξι πάνω από τον Πανθρακικό.

Εξαιρετικοί οι Αγρινιώτες, έκλεισαν όλους τους χώρους -μετά το τέρμα του Αργεντινού- προς την εστία του Κυριακίδη, ο οποίος, όποτε χρειάστηκε, ήταν και πάλι εκεί!

Από την άλλη μεριά, η Βέροια, τις τύχες της οποίας αναλαμβάνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, όπως μετέδωσε ο ΣΠΟΡ FM 94,6, πίεσε, αλλά είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και δεν μπόρεσε για άλλη μία φορά φέτος να εκμεταλλευτεί την έδρα της (μόλις μία νίκη εκεί).

Πώς έπαιξαν:

Με 4-4-2 επέλεξε να παρατάξει τη Βέροια ο υπηρεσιακός τεχνικός της ομάδας, Νίκος Καραπιπέρης. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Καντιμοίρης, ενώ τετράδα στην άμυνα -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Όστοϊτς, Μαραγκός, Γιαννούλης και Μαλόν. Οι τέσσερις στα χαφ ήταν οι Μαγιέφσκι, δεξιά, Ναζλίδης, αριστερά Μπατιόν και Αρτσέ στο κέντρο και μπροστά ο Καϊκούτ, που είχε… βοηθό, λίγο πιο πίσω του, τον Γεωργιάδη.

Στον αντίποδα, 4-2-3-1 για τον Γιάννη Μαντζουράκη, με τον Κυριακίδη στο τέρμα, τους Μύγα, Κούσα, Παπάζογλου και Γκαρσία στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, Μάκος και Πάουλο ήταν τα δύο χαφ, δεξιά ο Βιγιαφάνιες, αριστερά ο Κάπελ, και μοναδικός προωθημένος ο Μαρκόφσκι, με τον Ρουσκουγιέδα πίσω του να… φτιάχνει παιχνίδι.



Το ματς


Ρυθμός… τρελός στο πρώτο δεκάλεπτο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω! Οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να παίξουν ποδόσφαιρο και να πετύχουν γρήγορα κάποιο γκολ, όπως και έγινε, τελικά, αλλά σε μία εντελώς ανύποπτη φάση. Ο Γιαννούλης, ο κορυφαίος, ίσως, παίκτης της Βέροιας φέτος, αντί να διώξει την μπάλα με το κεφάλι στο 12’, έδωσε… ασίστ στον Βιγιαφάνιες και ο Αργεντινός δεν είχε κανένα πρόβλημα, μόνος του απέναντι από τον Καντιμοίρη, να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Αγρινίου!



Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε… κατακόρυφα. Ο Παναιτωλικός κλείστηκε, μην επιτρέποντας στη Βέροια, που πίεζε, να απειλήσει την εστία του Κυριακίδη, ο οποίος, τη μία και μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο 45λεπτο, απέκρουσε εξαιρετικά, με το πόδι, δυνατό σουτ του Όστοϊτς. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Γιάννη Μαντζουράκη ήταν εξαιρετική, και κράτησε το υπέρ της σκορ εύκολα στο πρώτο ημίχρονο, με τη «βασίλισσα του βορρά» να έχει την κατοχή μπάλας (60-40), αλλά να μην μπορεί να κάνει τελική!



Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν ίδια και απαράλλαχτη. Η Βέροια πίεζε, ασφυκτικά πια, συνέχιζε, όμως, να μην μπορεί να βγάλει τελικές! Αντίθετα, ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που όχι μόνο… έφτασε στην εστία του Καντιμοίρη, αλλά τον απείλησε κιόλας, τα σουτ των Ρουσκουγιέδα και Ουάρντα, ωστόσο, απέκρουσε ο Έλληνας γκολκίπερ!



Οι δύο φάσεις φαίνεται πως… ξύπνησαν -κάπως- τους γηπεδούχους και κυρίως τον Άρτσε. Ο Μεξικανός είδε το δυνατό σουτ που έπιασε στο 76’ να αποκρούεται από τον εξαιρετικό και σήμερα Κυριακίδη, ενώ δύο λεπτά αργότερα δεν εκμεταλλεύτηκε την… ασίστ του Μύγα, με τον τελευταίο να διορθώνει το τραγικό λάθος του την τελευταία στιγμή! Μέχρι το τέλος η Βέροια δεν απείλησε ποτέ ξανά (έχει τη χειρότερη επίθεση στη Super League) και ο Παναιτωλικός πήρε μια σπουδαία νίκη, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλους στην ομάδα του Αγρινίου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Βέροια (Νίκος Καραπιπέρης): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Γιαννούλης, Όστοϊτς, Μαλόν, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγιέφσκι (69' Κόλα), Ναζλίδης, Γεωργιάδης (61' Νέτο), Καϊκούτ.

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Παπάζογλου, Πάουλο (90'+3' Βασιλούδης), Ρουσκουγιέδα (83' Αλεξίγιεβιτς), Βιγιαφάνες, Κάπελ, Μαρκόφσκι (69' Ουάρντα).

Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Έτσι παρακολουθήσατε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης από το sportfm.gr.



Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την γκέλα της ΑΕΚ και τις νίκες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

Γρηγορίου: «Το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού και το πέναλτι στον Αλφαρέλα αποτελούν αλλοίωση αποτελέσματος»

Μπενίτεθ: «Έπρεπε να κάνουμε τροποποιήσεις, αλλά φάνηκε πόσο ομάδα είμαστε - Μεγάλη επίδραση ο Ταμπόρδα»

«Bράζουν» στον Άρη με διαιτησία και Λανουά: «Nα πάρει το πρώτο αεροπλάνο και να επιστρέψει στην πατρίδα του»

Τσορμπατζόγλου: «Δίκαιη και καθαρή νίκη για τον ΠΑΟΚ - Τα δεδομένα για τους τραυματίες Κένι-Γερεμέγεφ»

Ζίβκοβιτς: «Θα μας βοηθήσουν όσοι επιστρέφουν, δεν γίνεται να ξεκουραστείς σε 3-4 μέρες...»

Τσέριν: «Αυτή η εβδομάδα ήταν σημαντική - Μεγάλη τιμή που ήμουν αρχηγός»

Κάκωση ποδοκνημικής η πρώτη εκτίμηση για Κένι, καθησυχαστικοί στον ΠΑΟΚ

Οι χρυσές αλλαγές και ο «Μίδας» Τετέι: Τα highlights της νίκης του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη

Αθανασίου: «Είχε κυνισμό ο Παναθηναϊκός - Η μπάλα βλέπει τον Τετέι και πάει μόνη της στα δίχτυα»