Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί τη Δευτέρα με την Λαμία στο “Καραϊσκάκη” σ' ένα παιχνίδι που μπορεί να χαρακτηριστεί “παγίδα” για πολλούς λόγους. Αν κάποιος θεωρεί ότι οι “ερυθρόλευκοι” θα έχουν εύκολη αποστολή απέναντι στους νεοφώτιστους καλό θα είναι να αναθεωρήσει άποψη. Η ομάδα του Τεννέ έχει δείξει ότι μπορεί να βάλει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο, ειδικά μάλιστα αν καταφέρει να κρατήσει το μηδέν στο πρώτο ημίωρο.

Είναι μια ομάδα με καλή αμυντική τακτική κι αυτό το γνωρίζει καλά ο Όσκαρ Γκαρθία. Ο Ισπανός τεχνικός έστειλε τον συνεργάτη του, Αντόνιο Πουσέ στην Λεωφόρο για να δει τον αγώνα Παναθηναϊκού – Λαμία για το Κύπελλο. Ενημερώθηκε σχετικά και έχει παρακολουθήσει DVD με στιγμιότυπα από παιχνίδια της προσεχούς αντιπάλου των πειραιωτών. Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού ξέρει τι να περιμένει από τη Λαμία σε ότι αφορά την αγωνιστική φιλοσοφία των φιλοξενούμενων. Και είναι πολύ σημαντικό για ένα νέο προπονητή, να έχει καλή εικόνα του αντιπάλου του εδικά όταν είναι λίγες μέρες στον πάγκο μιας ομάδας.

Αναφερθήκαμε στον τρόπο παιχνιδιού της Λαμίας και το αμυντικό πλάνο του Τεννέ. Η Λαμία είναι ομάδα που όσο κρατάει το μηδέν στα μετόπισθεν τόσο “κλείνεται” κοντά στην περιοχή της για να κρατήσει το σκορ. Και ο Έλληνας τεχνικός έχει πράγματι μια ικανότητα στον συγκεκριμένο τομέα, το έχει κάνει σε προηγούμενες ομάδες του το έχει αποδείξει και με τη Λαμία. Το βασικό ζητούμενο λοιπόν για τον Ολυμπιακό, ειδικά στο συγκεκριμένο ματς, είναι να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Να βρει δηλαδή τρόπο να βγάλει εκτός αγωνιστικού πλάνου την αντίπαλο του όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η επιλογή του Όσκαρ Γκαρθία για τη διάταξη των ερυθρόλευκων. Με βάση τα όσα έδειξε ο Ισπανός στο ματς με τον Πλατανιά αλλά και τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, πρόθεση του είναι η εφαρμογή του 4-4-2 στα περισσότερα παιχνίδια των περαιωτών. Θα πρέπει πάντως να περιμένουμε τις προπονήσεις του Σαββατοκύριακου για να έχουμε μια πιο ασφαλή εικόνα.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει το σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα, καθώς μετρούν ήδη εφτά συνεχόμενες νίκες και αν επικρατήσουν της Λαμίας θα είναι η όγδοη. Αυτό όμως που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι πως η Λαμία είναι σκληροτράχηλη ομάδα κι αυτό άλλωστε το έδειξε και στο ματς του πρώτου γύρου. Το "κλειδί" για τους πρωταθλητές είναι να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Αν το καταφέρουν θα έχουν βάλει και τις βάσεις για την επίτευξη του στόχου τους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νικολακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός έκανε μία νίκη στο Champions League και μετά άρχισε τις γκέλες στο πρωτάθλημα…»

Αθανασίου: «Θα μπορούσε να έχει καλύτερη μοίρα ο Παναθηναϊκός, λείπει ένας… Παντελίδης από το ρόστερ»

ΠΑΟΚ–Παναθηναϊκός: Παράδοση, σκορ και σερί που «δείχνουν» ντέρμπι στην Τούμπα

Κετσετζόγλου: «Μεγαλύτερη η σημασία και ο κίνδυνος του αγώνα με τον ΟΦΗ για την ΑΕΚ μετά την γκέλα του Ολυμπιακού»

Τσορμπατζόγλου: «Στοιχίζει στον ΠΑΟΚ η απουσία του Γιακουμάκη σε ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι»

Παγκάκης: «Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα ξεκαθαρίσει τους στόχους του Παναθηναϊκού»

Κωνσταντινίδης: «Άλλο ματς από αυτό της Λεωφόρου-Να πιέσουμε τον Παναθηναϊκό»

Ζίβκοβιτς: «Με πάθος και ενέργεια για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό»

Καραπαπάς κατά διαιτησίας: «Μπερδέψατε την καλή μας πρόθεση με κάτι άλλο»

«Βράζουν» στον Ολυμπιακό, άδεια στους παίκτες και πρεμιέρα Ελ Κααμπί στο Κόπα Άφρικα