Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τη Γαλλία, προκειμένου να «καθαρίσει» με συνοπτικές διαδικασίες την Κίνα. Οι «τρικολόρ» εμφανίστηκαν πολύ πιο σοβαροί, ξεπέρασαν τις παρενέργειες της συντριβής από την Αυστραλία και «καθάρισαν» με 88-60 τους πρωταθλητές Ασίας.

Ο Νάντο Ντε Κολό με 19 πόντους, μαζί με τον Τόνι Πάρκερ που πρόσθεσε άλλους 14 και μοίρασε 8 ασίστ, ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας του Βενσάν Κολέ. Ο Γι Τζιανλιάν με 19 πόντους ξεχώρισε και πάλι από την Κίνα που μετά τις ΗΠΑ έχασε με διαφορά και στο δεύτερο παιχνίδι της στο Ρίο.

Δεκάλεπτα: 19-14, 42-23, 64-45, 88-60

Γαλλία: Ερτέλ 11, Μπατούμ 7 (10 ριμπ.), Ντιό 2, Λοβέρν 6, Καουντί 4, Πάρκερ 14 (8 ασίστ), Πιετρούς 2, Ντε Κολό 19, Ντιαό 7, Ζελαμπάλ 6, Γκομπέρ 10 (8 ριμπ., 5 τάπες), Τιγί.

Κίνα: Τζ. Ζάο 2, Γκουό 9, Ντινγκ, Ζάι 2, Ζου 6, Γι 19, Γκ. Λι 6, Γ. Ζου, Κ. Ζου 5, Γουάνγκ 11.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πιο ακριβό event των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 ο τελικός του μπάσκετ

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις