Μετά το 4-1 από τη Βόλφσμπουργκ στην επανέναρξη του πρωταθλήματος δεν αμφισβητήθηκε η κυριαρχία της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα και φέτος, αφού θα πρέπει να γίνει ο κακός χαμός για να μην έρθει η πρωτιά. Ωστόσο, το συμπέρασμα πώς η Μπάγερν – στην κακή της ημέρα τουλάχιστον – δεν είναι άτρωτη προκύπτει εύκολα. Ειδικά απέναντι σε αντιπάλους που έχουν το μηχανισμό να «χτυπήσουν» τα πλεονεκτήματά της.
Το έκανε η Βόλφσμπουργκ, παίζοντας απίθανο ποδόσφαιρο στον προ ημερών διασυρμό του κλαμπ από το Μόναχο, μπορεί να το κάνει και η Σάλκε που έχει σουλουπώσει αρκετά την αμυντική της λειτουργία. Το ζήτημα είναι αν οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν τις κακές εμφανίσεις δημιουργώντας… κατάσταση πλέον ή θα ξεσπάσουν και θα πληρώσουν το… μάρμαρο οι «βασιλικοί μπλε».
Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο συναντά ξανά τον Ισπανό τεχνικό (βρισκόταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα τότε), τον οποίο απέκλεισε με εμφατικό τρόπο όταν βρισκόταν το 2012 στην Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λιγκ! Ο Ιταλός προσπαθεί να «απογερμανοποιήσει» αγωνιστικά το σύλλογο του Γκενζελκίρχεν, μην έχοντας τη δεδομένη στιγμή και τους παίκτες που θα ήθελε για να εφαρμόσει επακριβώς την τακτική του.
Στα τέλη Αυγούστου οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία 1-1, για τον πρώτο γύρο, όμως στα τελευταία τους ματς το γήπεδο γέρνει εναντίον των φιλοξενούμενων είτε εντός είτε εκτός. Σκοράρουν δύσκολα, έχοντας να πάρουν ισοπαλία από το 2009 και νίκη από το 2011 στο Μόναχο. Στην κατάσταση που είδαμε την Μπάγερν με τους «λύκους», αν η Σάλκε ήταν πλήρης θα πηγαίναμε στη φουλ κόντρα.
Ο τραυματισμός του μέσου Χέγκερ και η τιμωρία του σκόρερ Χούντελααρ αποδυναμώνει το «οπλοστάσιο» του Ντι Ματέο. Ο Τσούπο-Μοτίνγκ θα πάρει τη θέση του Ολλανδού στράικερ στην ενδεκάδα, όμως πλέον οι απουσίες για τη Σάλκε είναι κάμποσες. Όπως και το 1,10 της Μπάγερν κωμικό… Οι απουσίες των Ριμπερί (φάνηκε με τη Βόλφσμπουργκ), Ραφίνια και Λαμ παραμένουν για την Μπάγερν, η οποία θα βρει δυσκολίες.
Το πιθανότερο είναι πώς θα κερδίσει, αλλά με γνώμονα τις αποδόσεις δεν αξίζει ποντάρισμα ο «άσος». Υπάρχει εσωστρέφεια για τον προπονητή από το σκληρό «καθεστώς» στο περιβάλλον των γηπεδούχων και δεν αποκλείεται αυτός ο εκνευρισμός να στοιχίσει ξανά. Η Μπάγερν έχει μόνο νίκες φέτος στην «Αλιάνς Αρίνα», στο πρωτάθλημα, ενώ από τη Σάλκε εκτός Γκενζελκίρχεν απουσιάζει η ισοπαλία (3-0-5 ο απολογισμός της).
Γι΄ αυτόν τον πόντο θα παίξει στο Μόναχο, ενδεχόμενο που πληρώνει εξαιρετικά. Αν πιστεύαμε πώς θα σκοράρει σίγουρα η Σάλκε θα το πηγαίναμε παραπέρα, όμως εκτίμησή μας είναι πώς ο Ντι Ματέο δεν θα παίξει απλώς για την ισοπαλία αλλά για το 0-0. Οπότε το… σκορ αυτό και η ισοπαλία από το ημίχρονο (αλλά και μονάχη της στο 45λεπτο), θ΄ αποτελέσουν τις εναλλακτικές επιλογές.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
106. ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΣΑΛΚΕ: Χ (7,75)
106. ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΣΑΛΚΕ: Χ Η (3,25)
106. ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΣΑΛΚΕ: Χ Η – Χ Τ (14,00)
106. ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΣΑΛΚΕ: 0-0 (25,00)