Επικίνδυνες και εν πολλοίς ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της οπλοφορίας βουλευτών με τους μισούς να οπλοφορούν νόμιμα ή παράνομα. Παράλληλα, πολλοί από τους πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές, κάνοντας χρήση των προστατευτικών διατάξεων των σχετικών νόμων, διατηρούν τις άδειες οπλοφορίας.

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει δώσει άδεια οπλοφορίας-οπλοκατοχής σε 51 από τους 300 βουλευτές. Από αυτούς, 15 είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των πρώην κοινοβουλευτικών που διατηρούν όπλα, με ή χωρίς άδεια.

Οι 51 βουλευτές που κατέχουν νομίμως όπλο προέρχονται σχεδόν από όλους τους κομματικούς χώρους και, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουν περάσει από την ίδια ακριβώς διαδικασία που απαιτείται για έναν πολίτη ο οποίος ζητά να οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας.

Δηλαδή, α) αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάνουν χρήση αλκοόλ ή απαγορευμένων ουσιών και β) ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη ψυχίατρο ή δημόσιο φορέα ψυχικής υγείας.

Μέχρι να ξεσπάσει ο πρόσφατος σάλος με την υπόθεση της οπλοφορίας των βουλευτών, οι περισσότεροι από όσους διαθέτουν άδεια κουβαλούσαν όπλα μέχρι και μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων καθώς σχεδόν πάντοτε δεν περνούσαν από τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης όπλων αλλά και όταν περνούσαν δεν ήταν κάποιος αστυνομικός εκεί να τους ελέγξει.

Και όλα αυτά παρά τις συστάσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στους γραμματείς όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων να ενημερώσουν τους βουλευτές πως δεν πρέπει να βάζουν τα όπλα στο Κοινοβούλιο.

Πηγή: www.newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω της κακοκαιρίας

Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν

Συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος στο Ηράκλειο για «φακελάκι» 6.000 ευρώ για πλαστό έγγραφο

Πώς εξηγούν το καιρικό φαινόμενο που «σάρωσε» την Αλεξανδρούπολη με μέγιστη ταχύτητα ανέμου 154 χλμ/ώρα

Χειροπέδες σε 3 νεαρούς που έτρεχαν με μοτοσυκλέτες και έκαναν σούζες στη λεωφόρο Αθηνών - Ο ένας δεν είχε δίπλωμα

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Όσλο μετά από εμφάνιση drone - Έκλεισε ένας διάδρομος

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

Κορυδαλλός: Κατασχέθηκαν 6 ηχεία υψηλής ισχύος – Συνελήφθη 40χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες τη Δευτέρα

Συνελήφθησαν 3 γυναίκες στο «Ελ. Βενιζέλος» - Είχαν στις βαλίτσες τους 72 κιλά κάνναβης