Λαθρεμπόριο με αμπούλες μπότοξ απέτρεψαν οι Βρετανικές Βάσεις στη Δεκέλεια, όταν υπάλληλοι του στο τελωνείο εντόπισαν άτομο στην κατοχή του οποίου βρίσκονταν δεκάδες τέτοια σκευάσματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, το περιστατικό συνέβη προς τα τέλη του 2022, όταν οι τελωνειακοί υπάλληλοι ανακάλυψαν 45 αμπούλες Mas Port 500 - πιο γνωστό ως μπότοξ - κρυμμένες σε μια τσάντα με σοκολάτες μέσα στη βαλίτσα μιας γυναίκας.

Μετά από ανάκριση, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι πήγαινε στη Βιέννη για διακοπές για δύο εβδομάδες και έπαιρνε μαζί της το μπότοξ για προσωπική χρήση.

Ο επικεφαλής του τελωνείου των Βάσεων στη Δεκέλεια, Mark Hartley, είπε ότι η εξήγηση της κίνησε αμέσως υποψίες. «Δεν έδωσε καμία αξιόπιστη εξήγηση για το λόγο που χρειαζόταν τόσο μεγάλη ποσότητα μπότοξ για διακοπές δύο εβδομάδων. Ο ισχυρισμός της ήταν ότι, της τα είχε κάνει δώρο ο σύντροφος της και επειδή ήταν 45 ετών σκόπευε να κάνει ένεση μπότοξ σε όλο της το σώμα», σύμφωνα με τον επικεφαλής του τελωνείου..

Τα πλαστά προϊόντα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα είδη που μεταφέρονται λαθραία από τα κατεχόμενα και ο υπεύθυνος του τελωνείου είπε ότι αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε σε αυτή την περίπτωση. «Το μπότοξ δεν ανιχνεύεται συνήθως στα σημεία διέλευσης και επειδή η προέλευση του παραμένει απροσδιόριστη λόγω έλλειψης γνήσιων δικαιολογητικών, υπάρχει η υποψία ότι το μπότοξ θα μπορούσε να είναι ‘’μαιμού’’».

Ένα μπότοξ μαιμού, συνέχισε, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για την υγεία με αντίθετα αποτελέσματα, «όπως νέκρωση ιστού, παράλυση προσώπου, ουλές και αλλεργικές αντιδράσεις. Οι πηγές βοτουλινικής τοξίνης διανέμονται από μη αδειοδοτημένους λιανοπωλητές στο εξωτερικό».

Κατασχέθηκαν όλες οι αμπούλες του μπότοξ και καταβλήθηκε πρόστιμο.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Θα φας πολύ ξύλο, μπρο»: Σοκάρουν οι διάλογοι του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών σε σχολεία

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά: Κοσμοπλημμύρα στο κέντρο για τα δώρα των εορτών - Δείτε βίντεο

Λειψυδρία: Πού βρισκόμαστε σήμερα - Πώς προετοιμάζεται η ΕΥΔΑΠ για το επόμενο κρίσιμο διάστημα

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη υπεύθυνη καταστήματος

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα, ανοίγουν τα διόδια για τις γιορτές - Νέα σύσκεψη σήμερα

Κηφισιά: Χειροπέδες σε δύο άτομα για ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ - Έχουν συλληφθεί στο παρελθόν 19 φορές

Σκύρος: Μπλακ αουτ σε δεξαμενόπλοιο με 28μελές πλήρωμα - Πλέει ακυβέρνητο

«Καμπανάκι» για έξαρση της γρίπης κατά τις γιορτές: Ποιοι κινδυνεύουν και πώς προστατευόμαστε

Μητσοτάκης σε αγρότες: «Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο»

Σχηματίζεται δικογραφία για το άνοιγμα των διοδίων στον Ευαγγελισμό από τους αγρότες