Συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή, οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων από στελέχη της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού για τον εντοπισμό των αγνοουμένων του ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε 95 μετανάστες και βυθίστηκε μετά από πρόσκρουση σε βράχια.

Συνολικά μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 80 αλλοδαποί (55 άνδρες, 7 γυναίκες, 17 αγόρια, 1 κορίτσι), ενώ απογευματινές ώρες χθες εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από στελέχη της ΜΥΑ έξι σοροί μεταναστών (4 άνδρες και 2 γυναίκες) που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

«Φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορα επιδεικνύοντας ταυτόχρονα τον απαιτούμενο ανθρωπισμό» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι γίνονται πιόνια των διακινητών, με τις πλάτες της Τουρκίας τις περισσότερες φορές».

Ορισμένοι στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου, υιοθέτησαν τα περί push backs - ακόμα και ευρωβουλευτές μας. «Οι λιμενικοί μας φυλάνε τα σύνορά μας, αλλά και σώζουν ζωές» επισήμανε. O φράκτης του Έβρου θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του ποταμού, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του

Αθήνα: Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη – Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο

Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙΑΣ

Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη Καμπανού οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη

Η Βρετανία εκδίδει οδηγία ετοιμότητας για πόλεμο και μπλακ άουτ: «Να έχετε νερό, τρόφιμα και μετρητά για 3 μέρες»