Για τα ζητήματα της διαιτησίας και τα όσα γίνονται ανάμεσα στους παράγοντες των ομάδων το τελευταίο διάστημα, μίλησαν στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη, ο πρώην διεθνής διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας και Αντιπρόεδρος ΕΠΣΑ Αθηνών, Δήμος Κασκαντίρης.

Αμφότεροι τόνισαν πως για την όλη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ευθύνονται, τόσο οι παράγοντες, όσο και η διαιτησία.

Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Κωνσταντινέας μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Δυστυχώς το επίπεδο των παραγόντων είναι κάτω του μετρίου. Λογικό να μην έρχονται ελίτ διαιτητές γιατί δεν μπορούν να σφυρίζουν με τέτοιους παράγοντες. Και ελίτ διαιτητές να έρθουν η κατάσταση θα είναι αυτή που είδαμε χθες. Όλες οι πλευρές ευθύνονται, αλλά πιστεύω ότι οι παράγοντες έχουν μεγαλύτερη θεσμική ευθύνη.

Είναι σαν η ΕΠΟ μαζί με τη Σουπερ Λιγκ να ζητάνε από τον Άιρτον Σένα να οδηγήσει ένα Fiat Pundo αντί για Ferrari. Και τον Κολίνα να φέρναμε και να τον κάναμε 30 χρονών θα τον αποδομούσαν εδώ».


Με τη σειρά του, ο κ. Δήμος Κασκαντίρης τόνισε μεταξύ άλλων: «Όλοι ευθύνονται. Η ποιότητα των διαιτητών που έρχεται δεν είναι καλή. Οι καλοί δεν έρχονται γιατί μας θεωρούν τριτοκοσμική χώρα. Εκείνοι που καλούν είναι από 3-4 κατηγορία, έτσι βάζουμε και Έλληνες. Επόμενο είναι να υποβαθμίζεται το προϊόν και ο Έλληνας διαιτητές. Έρχονται ήδη υποβαθμισμένοι διαιτητές. Η ευθύνη είναι και των δύο, διαιτητές-παράγοντες. Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων δικαίως διαμαρτύρονται με το θέμα της διαιτησίας. Η διαιτησία ήταν εκείνη που ξεκίνησε και διέλυσε το ποδόσφαιρο. Η φούστα είναι το λιγότερο…».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δεσύλλας: «Θα πρέπει να μάθει χωρίς τον Ουναϊ ο Παναθηναϊκός - Μόνο σίγουρος ο Πένια με Άρη»

Πλήρη ρήξη τένοντα ο Ουναΐ: Χειρουργείται και επανέρχεται στα playoffs

Σαββόπουλος: «Έχει πολύ καλά πρώτα 45λεπτα ο Άρης - Δεν εκτιμώ ότι θα δούμε μεγάλο ροτέισον»

Αθανασίου: «Φυσικά και ενδιαφέρει το ματς με τον Άρη - Τα εξαιρετικά στατιστικά του Ντέσερς»

Μπαρίνοφ: «Ήθελα πολύ να γίνει η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ-Ήμουν έτοιμος να έρθω»

Η παρακάμερα της ερυθρόλευκης πεντάρας επί της Καλαμάτας

Παβλένκα: «Θα μείνω εκτός για περίπου 3-4 μήνες»

Ησαΐας Ματιάμπα στο «ALL IN»: «Ο γιος μου μπορεί να είναι ό,τι ομάδα θέλει, απλά θα άλλαζε οικογένεια»

Ντάνι Γκαρθία στο «ALL IN»: «Έδωσα τα πάντα, απόφαση του Ολυμπιακού να φύγω - Κάτι παραπάνω από φίλοι με Μεντιλίμπαρ»!

O «χορός» στη βροχή και η αποθέωση στον Τζέικομπ... Κλοπ: Η παρακάμερα της νίκης του Παναθηναϊκού στον Βόλο