Το πόσο δύσκολο ήταν να διαχειριστεί το άγχος και τις αμφιβολίες που είχε για τον εαυτό του στις αρχές εξέφρασε ο Λάντο Νόρις, όσο ακόμα περιμένουμε να ξεκινήσει η σεζόν 2020 για τη Formula 1.

«Προσπάθησα πολύ στην αρχή της σεζόν, τόσο με όση πίεση υπήρχε, όσο για τα πράγματα που έπρεπε να ζήσω. Δεν πίστευα στον εαυτό μου, ότι θα έκανα αρκετά καλή δουλειά βασικά, δεν ήξερα τι θα έκανα αν δεν πήγαινε καλά όλο αυτό. Άρα υπέφερα πολύ στην αρχή της σεζόν με λίγο από όλα, δεν ξέρω με τι ακριβώς, ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων», είπε ο πιλότος της McLaren, συμπληρώνοντας πως πάλεψε αρκετά σε μερικούς τομείς που δυσκολευόταν να βελτιωθεί, όσον αφορά τη σεζόν του 2019.

Ο 20χρονος πιλότος, πριν από λίγο καιρό εγκατέλειψε το διαμέρισμα που νοίκιαζε στο κέντρο του Γκίλφορντ, ώστε να μετακομίσει σε σπίτι που είναι μόλις τρία λεπτά απόσταση με το αυτοκίνητο από το κέντρο τεχνολογίας της McLaren.

«Μου αρέσει να βρίσκομαι στην πίστα, αλλά όταν είμαι μακριά, μερικές φορές δεν ξέρω τι να κάνω. Επειδή μου αρέσει πολύ η F1, οτιδήποτε άλλο για μένα είναι απλώς πόνος και αγωνία, που προφανώς μπορεί και να ακούγεται εγωιστικό. Πηγαίνοντας στο νέο μου μέρος, προσπαθώ να κάνω σχέδια κάθε μέρα… Βασικά κάνοντας τα πάντα πιο απλά, και στη συνέχεια όλα λειτουργούν καλύτερα», είπε ο Βρετανός πιλότος.

Για το 2020 ο Νόρις δήλωσε πως νιώθει πολύ καλύτερα με τον εαυτό του καθώς φαίνεται να είναι πιο χαλαρός και ευδιάθετος, λέγοντας: «Ξέρω τι περιμένουν οι άνθρωποι από μένα, ξέρω τι πρέπει να κάνω και τι μπορώ να πετύχω και αυτό κάνει τα πάντα πολύ πιο ευχάριστα από πέρυσι».

Σίγουρα το έδαφος είναι ευνοϊκό για τον Λάντο Νόρις ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί σε καλή ψυχολογική κατάσταση, αφού με αφορμή τον ερχομό του Ντάνιελ Ρικιάρντο στη McLaren, έχει γίνει γνωστό πως θα ανήκει στο δυναμικό της ομάδας και για τη σεζόν 2021.

Επιμέλεια: Μαντώ Μπερδέ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube