Η Λαϊκή Ενότητα συμμετείχε με μεγάλο μπλοκ διαδηλωτών στην κινητοποίηση που οργανώθηκε σήμερα από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έξω από το θέατρο Ακάδημος, όπου είχε προγραμματιστεί η γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων Αθήνας-Πειραιά, όπου ο πρόεδρος τους κ. Ρούσκας είχε ως στόχο, μετά από συνεννόηση με την κυβέρνηση και τους δανειστές, να ανατρέψει προηγούμενη απόφασή τους για αποχή από τους πλειστηριασμούς.

Στο μπλοκ της ΛΑΕ συμμετείχε πλήθος μελών και στελεχών της με επικεφαλής τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Δ. Στρατούλη, Στ. Λεουτσάκο, Δ. Σπανού, Μ. Μπόλαρη και Δ. Κοντό.

Μετά την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης, λόγω έλλειψης απαρτίας, ο Δ. Στρατούλης έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:

«Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών είχε σήμερα μια μεγάλη νίκη. Ο αγώνας του κατά της αρπαγής πρώτων κατοικιών και όσων περιουσιακών στοιχείων έχουν απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά και στους κατεστραμμένους μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, θα συνεχιστεί. Και ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, παρά τη συκοφάντηση και τις προβοκάτσιες που δέχεται από το μνημονιακό πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο και παρά τους μηχανισμούς ποινικοποίησης και καταστολής, που προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Επίσης, ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί και μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβολαιογράφων, που δεν θέλει να εμπλακεί στα βρώμικα σχέδια τρόικας, κυβέρνησης, τραπεζιτών και όλου του μνημονιακού οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου για αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Η αρπαγή της λαϊκής περιουσίας δεν θα περάσει και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά».




πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube