Ο Λουίτζι Λαμόνικα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον χώρο της διαιτησίας και προέβη σε μια δήλωση στο site της Ευρωλίγκας, όπου αναφέρθηκε στα όσα βίωσε.

Ο Ιταλός ρέφερι τόνισε ότι έζησε μια απίθανη ζωή χάρη στη διοργάνωση, την οποία χαρακτήρισε ως την πιο σκληρή μετά τα playoffs του ΝΒΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Είδα ένα μικρό γκρουπ ευρωπαϊκών ομάδων να φτιάξουν ένα νέο κόνσεπτ διοργάνωσης στην ήπειρό μας, το οποίο χρόνο με τον χρόνο έγινε ολοένα και μεγαλύτερο και έφερε περισσότερους φιλάθλους και χορηγούς όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε όλο τον κόσμο. Τα παιχνίδια μεταδίδονται τηλεοπτικά πλέον σε κάθε ήπειρο και οι συνάδελφοί μου από την Αμερική, την Ασία και την Ωκεανία τα παρακολουθούν και ονειρεύονται να σφυρίξουν σε αυτά. Μπόρεσα να ζήσω αυτό το όνειρο για πολλά χρόνια. Με έκανε περήφανο που ήμουν ένα μικρό μέρος αυτού του προϊόντος. Είχα μια απίθανη ζωή χάρη στη διαιτησία και κυρίως χάρη στην Ευρωλίγκα, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι μια πραγματική ευρωπαϊκή λίγκα, η πιο δυνατή και πιο σκληρή διοργάνωση στον κόσμο μετά τα playoffs του ΝΒΑ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube