Λανθασμένες και τις δύο φάσεις που έγιναν χθες στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι με τον Μπόλντγουιν να… κερδίζει τρεις βολές φάουλ που του έγιναν έκρινε ότι είναι ο Τοντ Γουόρνικ. Ο παλιός διαιτητής της Ευρωλίγκας μίλησε στον Ντονάτας Ουρμπόνας και επεσήμανε ότι και στις δύο περιπτώσεις ο Αμερικανός άσος οσμίζεται ότι θα του γίνει φάουλ και παρά το γεγονός ότι δεν είναι σε διαδικασία για σουτ εκείνος προσπαθεί και καταφέρνει να κερδίσει και στις δύο περιπτώσεις τρεις ελεύθερες βολές, ενώ στην πρώτη περίπτωση υπάρχει και τεχνική ποινή στον Αταμάν για τις διαμαρτυρίες.

«Αυτά είναι plays που το ΝΒΑ τα έχει ξεφορτωθεί λίγα χρόνια νωρίτερα. Ο Μπαλντγούιν δεν είχε καμία πρόθεση να σουτάρει τρίποντο από τη μέση του γηπέδου», αναφέρει αρχικά ο παλιός διαιτητής και στη συνέχεια αναλύει:

«Όπως μπορούμε να δούμε στην πρώτη φάση υπάρχει ένα φάουλ του Αντετονκούνμπο. Ο διαιτητής που έχει την καλύτερη οπτική γωνία δεν δείχνει στο σφύριγμά του ότι ο παίκτης είναι σε προσπάθεια για σουτ. Το φάουλ το δείχνει ο διαιτητής που είναι στη μεσαία γραμμή όμως βλέπει την πλάτη του Αντετοκούνμπο και στην πραγματικότητα δεν μπορεί να δει την επαφή και πότε έγινε η επαφή αυτή. Πρώτα δείχνει ο διαιτητής αυτός ότι είναι σε προσπάθεια για σουτ ο παίκτης, αν και δεν έχει καλή οπτική γωνία και μετά ως καλό μέλος της ομάδας ο άλλος διαιτητής δείχνει και αυτός το φάουλ. Η επαφή όμως είναι πριν τελειώσει την ντρίμπλα του ο Γουέιντ», αναφέρει και συνεχίζει:

«Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν ο παίκτης είναι αρκετά μακριά από το καλάθι, ο Γουέιντ απλώς οσμίζεται αυτές τις φάσεις και τι θα γίνει και προσπαθεί να δείξει ότι είναι σε μια διαδικασία να σουτάρει. Μετά την επαφή απλώς πετάει τη μπάλα και ο διαιτητής δίνει τρεις βολές. Δυστυχώς δεν είναι μια σωστή απόφαση για τους διαιτητές ο Μπολντγουίν δεν είναι σε διαδικασία για σουτ όταν του γίνεται φάουλ.
Πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί σε αυτές τις φάσεις. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο παίκτης είναι σε διαδικασία να σουτάρει όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Και οι κανονισμοί και αυτοί ορίζουν ότι ο παίκτης πρέπει να έχει τελειώσει την ντρίπλα και να είναι κίνηση άλματος. Θα έπρεπε να δώσει απλώς ένα φάουλ στον Αντετοκούνμπο, που θα σήμαινε 2 βολές γιατί ήταν το 5ο ομαδικό φάουλ στην περίοδο. Έχουμε άλλη μια φάση ίδια. Ο Γουέιντ οσμίζεται το φάουλ ότι… έρχεται»
, αναφέρει.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βεζένκοφ: «Καταπληκτικός ο Εντζάι, μόνο όσοι ξέρουν μπάσκετ καταλαβαίνουν την αξία του»

ΛεΝτέι: «Για τέτοιες βραδιές ήρθα στη Χάποελ, να αποδείξω πως είμαι ο κορυφαίος στη θέση μου»

Ιτούδης: «Φανταστικός σύλλογος ο Παναθηναϊκός, κάθε φορά συγκινούμαι - Μπορούμε και οι δύο να πάμε μέχρι το τέλος»

Θερμός εναγκαλισμός Βεζένκοφ και Γκουαρντιόλα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη

Μπαρτζώκας: «Δείξαμε τον χαρακτήρα μας - Έχουμε παίκτες που κάνουν τη διαφορά»

Βαθμολογία Ευρωλίγκας: Χέρι-χέρι στην κορυφή Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Ομπράντοβιτς: «Δεν πήραμε καλές αποφάσεις επιθετικά, η Χάποελ άξιζε τη νίκη»

Τρένο η Βίρτους, λύγισε και την Μπασκόνια και έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες!

Ατσάλινος Ολυμπιακός, λύγισε την Μπαρτσελόνα στην παράταση και έβγαλε ατσαλάκωτος την ισπανική «διαβολοβδομάδα»!

Το απίθανο τρίποντο του Ρόμπινσον στο 1,8'' που έστειλε το Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός στην παράταση!