Ο ωραίος και ο μοιραίος!

Με τον Μουρ να παίρνει το Λαύριο στις πλάτες του και τον Άρμστεντ να αστοχεί στην τελευταία επίθεση του ματς, το Λαύριο νίκησε 78-77 το Ρέθυμνο και παρέμεινε στην πρώτη τριάδα, με ρεκόρ 11-6.

Πολύ δυναμικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση έκανε το Ρέθυμνο, αιφνιδιάζοντας το Λαύριο (4-10), ενώ με τους Λι και Γκούντγουιν κρατούνταν σε μία απόσταση ασφαλείας (9-16), μέχρι τα μισά. Ωστόσο, τα εναπομείναντα λεπτά ανήκαν στην ομάδα του Σερέλη, καθώς πήρε… φωτιά έξω από τα 6,75μ., με αποτέλεσμα να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 14-3 και να κλείσει τα πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη 23-19.

Με… φόρα μπήκε στη δεύτερη περίοδο το Λαύριο και κατάφερε να ξεφύγει στο +7 (28-21) και διατηρούνταν εκεί χάρη στον Ουίγκινς (32-25). Ωστόσο, στη συνέχεια ήταν η σειρά του Άρμστεντ να πάρει… μπρος για το Ρέθυμνο, όπου αρχικά μείωσε τη διαφορά στο καλάθι (32-30), ενώ ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, έσπρωξε τους Κρητικούς στο +4 (37-41). Το μόνο που άλλαξε στο τέλος, ήταν ένα καλάθι του Νίξον, με το οποίο διαμορφώθηκε το 39-41.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι τα πρώτα δύο λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να ήταν στο 43-43. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το Ρέθυμνο ανέκτησε τον έλεγχο του ματς, τρέχοντας ένα 8-0 (43-51). Στη συνέχεια οι παίκτες του Βετούλα έφτασαν ακόμη και στο +9 (47-56), με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να τους βρίσκει στο +6 (55-61), λόγω του «καυτού» Άρμστεντ.

Το Ρέθυμνο είχε τα ηνία και στην αρχή της τέταρτης περιόδου (57-65), με τον Κουζέλογλου να φέρνει αρχικά το Λαύριο στο -3 (62-65), ενώ μέσα από την καλή τους άμυνα και τα επιθετικά τους ριμπάουντ, οι γηπεδούχοι πέρασαν ξανά μπροστά (71-68), στα τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ματς. Η αντίδραση από τους Κρητικούς ήρθε με τον Μούντι, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία (73-73), στο 38’, ενώ ο Λι με μία βολή έκανε το 73-74. Το Λαύριο στηρίχθηκε στους Μουρ και Κουζέλογλου για το προσπέρασμα (78-75), με τον Μούντι να μειώνει στον πόντο (78-77), στα 30’’. Στην επόμενη επίθεση, ο Μουρ έκανε το λάθος, αλλά ο Άρμστεντ αστόχησε στην τελευταία επίθεση και έτσι οι γηπεδούχοι πήραν το ροζ φύλλο!

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 39-41, 55-61, 78-77

Λαύριο (Σερέλης): Νίξον 10 (2), Κακλαμανάκης 9, Λαμπ 8, Μέιερ 4, Ουίγκινς 6, Παπαδημητρίου, Τζόνσον 6, Κουζέλογλου 13 (1), Μουρ 22 (3), Περράκης.

Ρέθυμνο (Βετούλας): Γκούντγουιν 4, Μούντι 8, Λι 10, Γιαννόπουλος 6 (2), Άρμστεντ 22 (3), Ντάνιελς 18 (1), Κώττας 1, Χριστοδούλου 8 (1), Στεφανίδης, Χόμπσον.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube