Την ήττα με 90-78 γνώρισε το Λαύριο από την Τρεβίζο στο ΣΕΦ, γνωρίζοντας παράλληλα και τον αποκλεισμό από τη «φάση των 16» του Basketball Champions League. Ανώτεροι οι Ιταλοί στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, τιμωρούσαν κάθε αμυντικό λάθος των γηπεδούχων και πανηγύρισαν τη νίκη, έχοντας ως κορυφαίους τους Ίμπρο (19π, 9 ριμπ.), Τζόουνς( 12π, 11 ριμπ.), Ντίμσα (18π) και Ράσελ (18π, 5 ας.). Για το Λαύριο ξεχώρισαν οι Μουράτος (18π), Γερομηχαλός (18π.) και Σάντερς (13π).




Το ματς

«Χέρι-χέρι» πήγαιναν στο σκορ οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με το Λαύριο να παίρνει το προβάδισμα με 10-5 στο 5’ με σουτ του Μουράτου από μέση απόσταση. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 10-10 με τρίποντο του Ντίμσα στο 7’ και στη συνέχεια «πάτησαν το πόδι στο γκάζι», φτιάχνοντας ένα σερί 12-4 χάρη στις σωστές τους επιλογές στην επίθεση, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 8 πόντους διαφορά (14-22) και έχοντας ως κορυφαίους τους Τζόουνς (8π) και Ίμπρο (6π με 2/3 τρίποντα).

Το Λαύριο αντέδρασε στο δεύτερο δεκάλεπτο και δημιουργώντας δικό του σερί 9-2 μείωσε στον πόντο 23-24, με ένα καλάθι και φάουλ του, κορυφαίου μέχρι εκείνο το σημείο του παιχνιδιού, Γερομηχαλού. Δέχθηκε μόλις δύο πόντους σε τεσσεράμισι λεπτά στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ωστόσο στη συνέχεια έμεινε για σχεδόν τρία λεπτά χωρίς να πετύχει καλάθι, δίνοντας στην Τρεβίζο το δικαίωμα να φτιάξει εκ νέου διαφορά και εν τέλει να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 32-39, με «μπροστάρη» τον Άαρον Τζόουνς (10π, 7ριμπ.).

Με τον Σάντερς να πετυχαίνει 11 πόντους στην τρίτη περίοδο το Λαύριο μάζεψε την διαφορά και λίγο πριν τη λήξη της είχε την ευκαιρία να μειώσει στους τρεις μετά από ένα καλάθι και φάουλ του Μουράτου, ο οποίος όμως αστόχησε στην βολή, με την Τρεβίζο να βρίσκει εύστοχο τρίποντο του Ντίμσα στη λήξη και με το χρονόμετρο να δείχνει 4.3 δευτερόλεπτα, παίρνοντας προβάδισμα 7 πόντων (55-62) και ψυχολογία.

Ανώτεροι οι φιλοξενούμενοι και στην τελευταία περίοδο, τιμωρούσαν κάθε λάθος στην άμυνα του Λαυρίου, ανέβασαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα με ακόμα ένα τρίποντο του Ντίμσα στο 34’ και δεν ξανακοίταξαν πίσω, με τους παίκτες του Σερέλη να προσπαθούν, αλλά να μην μπορούν να πλησιάσουν, χάνοντας τελικά το παιχνίδι με 78-90 και μένοντας έτσι εκτός της «φάσης των 16» του Basketball Champions League.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 32-39, 55-62, 78-90

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ανακοινώθηκε η σύνθεση του BCL για τη σέζον 2026-27: ΑΕΚ και Περιστέρι Betsson απευθείας στους ομίλους

Άφησε το EuroCup για το BCL η Τραμπζονσπόρ: «Περισσότερα τα έσοδα»

Χατζής: «Δεν χωνεύεται εύκολα μία τέτοια ήττα, δεν πρέπει να υπάρχει καταστροφολογία για την ΑΕΚ»

«Ψηλά το κεφάλι» - Οπαδοί της ΑΕΚ στο ξενοδοχείο μετά τον τελικό

Γκουντάιτις στον bwinΣΠΟΡ FM: «Πολύ δύσκολο να νικήσεις την ΑΕΚ, το πιστεύαμε - Δεν συμβαίνουν συχνά τέτοιες ανατροπές»

Τα highlights από τη σκληρή ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του ΒCL με τη Ρίτας

Γκρέι στον bwinΣΠΟΡ FM: «Έπρεπε να δείξουμε περισσότερη ωριμότητα, αυτή ήταν η καταστροφή μας»

Σάκοτα: «Πρέπει να έχεις... τέτοια για να πάρεις το τελευταίο σουτ - Είχα το προαίσθημα ότι η διαφορά δεν ήταν αρκετή»

Τα σχόλια στο bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη σοκαριστική ήττα της ΑΕΚ στον τελικό με τη Ρίτας

Ο Λουκόσιους MVP του Final Four στο BCL, μετά την επική εμφάνισή του κόντρα στην ΑΕΚ