Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μέρ προειδοποίησε σήμερα ότι η σταθερότητα της ευρωζώνης μπορεί να "απειληθεί", αν η προσεχής ιταλική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος και το έλλειμμα.

"Αν η νέα κυβέρνηση έπαιρνε το ρίσκο να μην σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος, το έλλειμμα, όπως και για την εξυγίανση των τραπεζών, όλη η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης μπορεί να απειληθεί", προειδοποίησε ο Λε Μέρ μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή "Le Grand Rendez-vous" του γαλλικού δικτύου Europe 1 σε συνεργασία με την οικονομική εφημερίδα Les Echos και το δίκτυο CNEWS.

"Ο καθένας πρέπει να καταλάβει στην Ιταλία ότι το μέλλον της Ιταλίας είναι στην Ευρώπη και πουθενά αλλού, και για να είναι το μέλλον αυτό στην Ευρώπη υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται", υπογράμμισε ο Λε Μέρ.

"Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ιταλία (...) ισχύουν όποια κι αν είναι η κυβέρνηση.

"Θα δούμε ποιες αποφάσεις θα λάβουν οι ιταλοί αξιωματούχοι, επαναλαμβάνω πόσο σημαντικό είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις αυτές μακροπρόθεσμα για να εξασφαλιστεί η κοινή μας σταθερότητα", κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: thetoc.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω του 43ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν