Μετά από τρεις συνεχόμενες εντός έδρας ήττες, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει το εμπόδιο της Ζάλγκιρις Κάουνας και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας των Λιθουανών με 83-74 στο ΣΕΦ για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης αναμέτρησης, ο πρώην σέντερ των «ερυθρολεύκων» Ζακ ΛεΝτέι, μίλησε στο sport-fm.gr για την «γεύση» που αφήνει στην ομάδα του αυτό το αποτέλεσμα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αποχώρηση του από τους Πειραιώτες το περασμένο καλοκαίρι.

Επίσης σχολιάζει την συνύπαρξή του με το Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, εκθειάζοντας τον για τον τρόπο σκέψης του και την βοήθεια που προσφέρει στους παίκτες του. Τέλος περιγράφει τις διαφορές στο μπάσκετ αλλά και στον τρόπο ζωής μεταξύ της Ελλάδας και της χώρας που αγωνίζεται φέτος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζακ ΛεΝτέι στον Χρήστο Κατριμουστάκη:

Για το ματς κόντρα στους ερυθρόλευκους και τους στόχους της Ζάλγκιρις: «Μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κάνουμε την δουλειά μας και να πάρουμε την νίκη. Δεν ήμασταν καλοί και δεν πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στην σκληρή δουλειά. Θέλουμε να μπούμε στα playoffs και γενικότερα να πετύχουμε τους στόχου μας όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για την διαφορά ανάμεσα σε Ελλάδα και Λιθουανία και την συνύπαρξη με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Κυρίως ο τρόπος άμυνας είναι αυτός που διαφέρει ανάμεσα στο ελληνικό και το λιθουανικό μπάσκετ. Όσον αφορά την ζωή των δυο χωρών, ο καιρός είναι καλός και στις δυο, κάτι που πάντα βοηθάει. Γενικότερα έχουν πολλά κοινά και ελάχιστες διαφορές. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι ένας πολύ έξυπνος προπονητής, δίνει τεράστια σημασία στις λεπτομέρειες και είναι αυτός που μας βοηθάει στις δύσκολες καταστάσεις».



Για την λύση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό και την στήριξη των φίλων της ομάδας προς το πρόσωπό του: «Το ότι δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο μου με τον Ολυμπιακό ήταν κοινή μας απόφαση. Αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν. Εγώ πάντως κοιτάω μόνο να γίνομαι καλύτερος μέρα με την μέρα. Δεν θα ξεχάσω καμία νίκη από αυτές που πέτυχα με την φανέλα αυτής της ομάδας, ήταν όλες ξεχωριστές και με έκαναν να μάθω πολλά πράγματα. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο του Ολυμπιακού για την στήριξη και την αγάπη προς το πρόσωπό μου, ήταν περίεργο να επιστρέφω ως αντίπαλος».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η επιστροφή Πίτερς και τα μεγάλα σουτ του ΜακΙντάιρ: Η παρακάμερα του Ολυμπιακός-Μιλάνο

Καθησυχαστικός ο Σατοράνσκι: «Ήταν τρομακτική στιγμή, αλλά νιώθω πολύ καλύτερα»

Γιαννακόπουλος: «Είναι δυνατόν να ασχοληθώ με μία ήττα, όταν διακυβεύεται η ακεραιότητα του αθλήματος;»

Του έφταναν 23 πόντοι και έβαλε ακριβώς τόσους: Ο Βεζένκοφ προσπέρασε τον Σπανούλη και έγραψε ιστορία!

Γιαννακόπουλος για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Εφές: «Η μεγαλύτερη νίκη της σεζόν...»

Μαγικός ΜακΙντάιρ, σταθερός Σάσα, x-factor Eντζάι: Τα highlights της νίκης του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι

Μπόνγκα: «Δεν παίξαμε όπως συνηθίζουμε, να σιγουρευτούμε ότι δεν θα ξαναγίνει»

Βεζένκοφ: «Ήμασταν πιο σκληροί, κάποιοι παίκτες έκαναν το βήμα παραπάνω, ιδιαίτερο να είμαι πρώτος σκόρερ»

Το... παράπονο Μπαρτζώκα: «Δεν θέλω να κρίνω, αλλά νομίζω η ομάδα αξίζει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο»

Μπαρτζώκας για αντικατάσταση Μοντέρο: «Θα κοιτάξουμε την αγορά, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε έναν πλέι μέικερ»