Το πρωτάθλημα της Super League 2 φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του, με τον Λεβαδειακό και τη Βέροια να δίνουν μέσα σε δύο Κυριακές (8/5 και 15/5) τη μάχη για την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία.

Το sport-fm.gr καταγράφει την τρελή πορεία που έκαναν οι δύο ομάδες μέσα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν, για να καταφέρουν να καταλάβουν την πρώτη θέση στον όμιλο τους και να βρεθούν μια ανάσα από την άνοδο στην Super League!

Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, αλλά δεν μάσησαν!



Λεβαδειακός και Βέροια από την αρχή της χρονιάς, ήξεραν πως δεν έχουν εύκολο έργο και ότι ο δρόμος για την επιτυχία δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά θα έχει πολλά εμπόδια.



Από τη μια πλευρά στον Νότιο όμιλο υπήρχαν ομάδες όπως η Καλλιθέα, η Καλαμάτα και η Κηφισιά, που δεν θα άφηναν την πρωτιά με κατεβασμένα χέρια. Ενώ στον Βορρά υπήρχαν η ΑΕΛ, η Ξάνθη και η Αναγέννηση Καρδίτσας.



Λεβαδειακός: Δεν έκανε καλό ξεκίνημα, εκμεταλλεύτηκε τις γκέλες των αντιπάλων του στη συνέχεια



Το ξεκίνημα για τον Λεβαδειακό δεν ήταν όπως το περίμενε, καθώς μέχρι το πρώτο παιχνίδι με την Καλλιθέα, είχε συγκεντρώσει 11 βαθμούς (τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες), την ώρα που η ομάδα της Αθήνας είχε 9 βαθμούς με δύο αγώνες λιγότερους. Στις 5 Δεκεμβρίου, οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες για την 6η αγωνιστική, με τους παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη να δραπετεύουν έστω και με δυσκολία με τους τρεις βαθμούς.



Από εκείνο το σημείο μπορεί να κατάφερε να πάρει μια διαφορά, με την οποία ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, στο +2 από την Καλλιθέα και στο +4 από την Καλαμάτα.



Στον δεύτερο γύρο, όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά, αλλά το έκανε κερδίζοντας σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια, όπως αυτό με την Κηφισιά (1-4) και με το Αιγάλεω (1-2).





Οι ομάδες που της έβαλαν τα μεγαλύτερα εμπόδια στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος ήταν η ΑΕΚ Β’ (2-2), η Καλλιθέα (1-1) και η Καλαμάτα (1-0), αποτελέσματα που κράτησαν την αγωνία στο κόκκινο μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική, όταν ξέφυγε στο +7.






Βέροια: Τα έδωσε όλα για όλα στην αρχή και πήρε σβηστά την πρώτη θέση


Σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό, η Βέροια κατάφερε να κάνει μια εντυπωσιακή αρχή στη σεζόν, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο με 36 βαθμούς (οι δύο από τις τρεις ήττες που είχε, ήταν σε αυτόν τον γύρο).



Η πιο βαριά ήττα για τη «Βασίλισσα του Βορρά», ήρθε νωρίς από την Αναγέννηση Καρδίτσας με 5-2 για τη 13η αγωνιστική, που ήταν ένα «απαραίτητο» χαστούκι για να κάνει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 13 ματς (11 νίκες, δύο ισοπαλίες).



Ο αγώνας που έδωσε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στη Βέροια ήταν η εντός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΛ για την 23η αγωνιστική. Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 4ο λεπτό, ωστόσο κατάφερε να απαντήσει στο 20’ και να διαμορφώσει το τελικό 1-1, ενώ είχε και μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί μπροστά στο 60’, όταν ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Πασσά.






Τιτανομαχία, για την απευθείας άνοδο στη μεγάλη κατηγορία!


Σύμφωνα λοιπόν με την πορεία που έκαναν στην κανονική περίοδο οι δύο ομάδες, είναι σίγουρο πως θα δούμε δύο αναμετρήσεις στις 8 και στις 15 Μαΐου, θα μας προσφέρουν ποδοσφαιρικό θέαμα στη μάχη για την απευθείας άνοδο στη Super League 1!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube