Μόνη λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα είναι η δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Λάμπρο Γκαραγκάνη o Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων χαρακτήρισε «μπούρδα που έστρεψε όλη την Ευρώπη εναντίον μας» το δημοψήφισμα, κάλεσε σε παραίτηση τον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε την ανάγκη αυτοκάθαρσης στη χώρα.

«Το πολιτικό σύστημα των τελευταίων 40 ετών ήταν διεφθαρμένο. Όταν εμφανιζόταν ένας άνθρωπος με κριτικό πνεύμα, έβγαιναν τα διάφορα παπαγαλάκια που ήταν ευθέως κατευθυνόμενα κι άρχιζαν τα δυσμενή σχόλια. Στο ευρώ μας βάλανε χαριστικά. Έκαναν στραβά μάτια και μας έβαλαν στην Ευρώπη. Εμείς αντ’ αυτού συνεχίσαμε το ίδιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και δημιουργήσαμε ένα ερώτημα γύρω από το μνημόνιο. Δεν μας ένοιαζε η σωτηρία της χώρας, οι μεταρρυθμίσεις και η μετατροπή σε ένα σύγχρονο κράτος. Οι άλλοι έγιναν κλητήρες και μπάτλερ της Μέρκελ, όπως οι Σαμαράς και Βενιζέλος», τόνισε.

«Ο Τσίπρας έκανε προχθές μια τούμπα. Επί πέντε χρόνια γάβγιζε φωνάζοντας λέγοντας ‘έξω από τα μνημόνια’ και τώρα έκανε τούμπα. Αυτός που έλεγε ως τώρα ‘έξω από τα μνημόνια’ είναι ο κατάλληλος για να υπηρετήσει το νέο μνημόνιο; Όφειλε όταν επέστρεψε να υποβάλει την παραίτησή του για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το δημοψήφισμα τι το ήθελε; Ήταν μια ηλιθιότητα! Ξόδεψε ο ελληνικός λαός τόσα λεφτά για να γίνει μια μπούρδα και μετά στράφηκε όλη η Ευρώπη εναντίον μας. Πρέπει να δημευτεί η περιουσία όσων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που ζήτησαν κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Όσο για το τι πρέπει να γίνει τώρα; «Δεν είναι λύση το μνημόνιο ή το αντι-μνημόνιο. Εγώ είμαι υπέρ της αυτοκάθαρσης. Όχι να απλώσουμε ηλιθίως το χέρι να πάρουμε λεφτά από το μνημόνιο, αλλά να κόψουμε τα χρήματα από τους αργόμισθους και να κάνουμε οικιοθελή λιτότητα. Ο λαός έχει δηλητηριαστεί στο βόλεμα. Αυτοί όλοι έκαναν την καταστροφή, πώς θα κάνουν τώρα τη σωτηρία; Όλοι αυτοί που μας πτώχευσαν, πώς θα μας σώσουν; Αν δεν κάνουμε συμφωνία, θα γίνει κόλαση! Θα γίνουμε Ζιμπάμπουε! Όσοι πρέσβευαν τη δραχμή έχουν κρυφτεί όλοι. Σας μιλώ για ανθρωπιστική κρίση! Σε περίπτωση συμφωνίας, αν δεν είναι όπως ζητά η Ένωση Κεντρώων, αν δεν κόψουμε τις εσωτερικές σπατάλες κι άλλες μεθόδους για να τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη, δεν κάνουμε τίποτα. Μέχρι τώρα όλα τα σχέδια που έχει στείλει ο Τσίπρας προστατεύουν το δημόσιο ως ιερές αγελάδες».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube